Львівські науковці просять Ізраїль визнати митрополита Андрея Шептицького Праведником народів світу

2564 0
Із таким листом вони звернулись до меморіалу Яд Вашем.
Фото: kurs.if.ua

Фото: kurs.if.ua

Учора, 16 листопада, учасники міжнародної наукової конференції, присвяченої Блаженному Климентію Шептицькому, звернулися до  Ізраїльського національного меморіалу Катастрофи (Голокосту) та Героїзму Яд Вашем із проханням визнати Праведного Митрополита Андрея Праведником Народів Світу.

Про це повідомляє сайт Духовна велич Львова.

Читайте також: Митрополит Андрей Шептицький отримав титул праведного

«Приходимо нині, щоб просити вас вшанувати нині всіх тих, врятованих  в часи Голокосту Митрополитом Андреєм, назвавши його ім’я народам як Праведника Народів Світу, щоб сповнити слова про день, коли буде парость Господня красою та славою, плід же земний величністю та пишнотою для врятованих із Ізраїля», – ідеться у листі, в якому також перераховані імена тих, кого врятував Андрей Шептицький.

Читайте також: 13 маловідомих фактів про Андрея Шептицького

Під листом підписались 30 науковців, які взяли участь у конференції.

Додамо, у 2013 році Антидифамаційна ліга – американська правозахисна суспільно-політична організація, що протистоїть антисемітизму та іншим формам нетерпимості стосовно євреїв – удостоїла посмертно митрополита УГКЦ Андрея Шептицького нагороди імені Яна Карського за мужність і героїзм у порятунку євреїв у часи Другої світової війни.

Фото: Духовна велич Львова

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!