Львівські неонатологи врятували немовля з порушенням обміну речовин

1238 0
Малюку з патологією ввели рятівну ін’єкцію гормонів.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Львівські неонатологи з лікарні святого Миколая врятували немовля з порушенням обміну речовин. Медики ввели малюку з патологією рятівну ін'єкцію гормонів.

Джерело: Львівська міська рада

З Яворівського району до лікарні святого Миколая каретою швидкої доправили немовля в критичному стані – з шоком та утрудненим диханням.

«На 12-ий день після народження синочка Максимка мама Юстина зауважила, що хлопчик почав погано їсти та блював. Жінка спершу подумала, що все – через зміну суміші для годування. Та коли дитя зблідло й майже не рухалось, викликала швидку допомогу», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Львівські лікарі видалили 5-ти сантиметрову пухлину чоловікові, через яку він майже осліп.

Лікарі одразу запідозрили, що у хлопчика – вроджене ендокринне захворювання. І після низки невідкладних аналізів та обстежень, виявили гіперплазію кори наднирників, при якій наднирники не виробляють достатньої кількості гормонів. Тому в дитини був дефіцит кортизолу – гормону, необхідного для підтримки всіх систем організму, а також регулювання добових ритмів та процесів обміну речовин. Таке захворювання трапляється в однієї дитини із 12 тисяч.

Читайте також: Львівські лікарі прооперували немовля з вродженою вадою стравоходу

Зараз Максим добре почувається, він знову став активним та почав гарно їсти. Разом із мамою він повернувся додому. Хлопчик перебуває під спостереженням дитячого ендокринолога.

Нагадаємо, що у бомбосховищі Третього медичного об’єднання Львова під час повітряної тривоги народилось немовля. Дівчинка Соломійка народилась о 12 годині під час загрози ракетного удару.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!