Львівські нейрохірурги провели надскладну операцію 10-річній дівчинці на головному мозку

2690 0
Операцію з видалення пухлини провели без крововтрати, і тривала вона близько 8,5 годин.
Фото: Medicover

Фото: Medicover

Унікальну операцію 10-річній дівчині, в якої діагностували пухлину головного мозку, провели лікарі нейрохірургічного відділення міської дитячої лікарні Львова, що на вул. Орлика, повідомляє ЛМР.

Читайте також: У Львові 3-річна дівчинка випала з вікна багатоповерхівки і вижила

Через релігійні переконання батьки не дозволяли лікарям вливати доньці чужу кров під час операції, відтак медики прийняли унікальне рішення: вони позичили апарат для переливання власної крові в лікарні швидкої допомоги і таки виконали хірургічне втручання.

За словами дитячого нейрохірурга лікарні Тараса Микитина, спочатку представники релігійної організації пообіцяли лікарям, що дістануть будь-які препарати, потрібні для проведення операції, замінники крові, але цього не відбулося. Тоді зайшла мова про систему для аутогемотрансфузії Cell Saver, яка дозволяє переливати власну кров. Тобто, коли кров втрачається під час операції, вона зливається у певний резервуар, очищується і її можна вливати назад пацієнту.

«Операція тривала близько 8,5 годин, нам вдалося повністю забрати всю пухлину. Сьогодні дівчинка без жодного неврологічного дефекту, уже самостійно ходить і все у неї добре», – каже Тарас Микитин.

Читайте також: У Львові збирають кошти на термінову пересадку печінки маленькій Іларії

Нагадаємо, раніше до Львівської міської дитячої лікарні, що на вул. Орлика, 4, потрапив 3-річний хлопчик, який проковтнув магнітні кульки від гри. Через сильні болі в животі та підозру на апендицит, його відразу госпіталізували та прооперували. Виявилося, що кульки в кількох місцях пошкодили кишківник і викликали перфорацію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!