Львівські нейрохірурги вперше прооперували дитину з важкою формою епілепсії

2503 0
Лікарі кажуть, що після операції зменшиться частота судом, втім хвороба не зникне.
Фото: пресслужба ЛМР

Фото: пресслужба ЛМР

Нейрохірурги Львівської дитячої клінічної лікарні, що на вул. Орлика, успішно прооперували 7-річного хлопчика з Тернопільщини. В дитини було рідкісне генетичне захворювання, що викликало медикаментозну резистентну епілепсію, інформує пресслужба Львівської міської ради.  

Дитячий нейрохірург лікарні Тарас Микитин, який брав участь в операції розповів, що 7-річному Максиму торік діагностували рідкісне генетичне захворювання – атиповий синдром Ретта, що викликає затримку розвитку і важку медикаментозну резистентну епілепсію. «Це означає, що жодні ліки цій дитині не допомагали. Напади судом у хлопчика виникали до 40 разів на день. Після обстежень, ми разом з неврологами дійшли висновку, що покращити стан дитини може лише операція на мозку. Таку операцію ми провели вперше, і вона пройшла успішно», –  розповів лікар.

Читайте також: У Львові новонародженій провели унікальну операцію мозку

Хлопчик став першим пацієнтом у Львівській лікарні, якому зробили таку операцію, вона називається кальозотомія. «Права і ліва півкулі головного мозку з'єднані між собою мозолистим тілом. Ми розсікли повністю його. Тільки у такий спосіб можна було звільнити дитину від важких нападів судом, особливо дроп-атак, під час яких він різко падав», –  пояснив Тарас Микитин.

Він також додав, що не слід очікувати, що епілепсія зовсім зникне. Судоми можуть виникати. Але не буде вже дроп-атак, при яких дитина різко падає, і самі судоми виникатимуть не так часто. Стан хлопчика покращується. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!