Політична реклама

Львівські орендарі землі знову отримають 60% пільг

1100 0
З квітня цього року землекористувачі користуються пільгами у розмірі 60%. Такий же розмір пільг на оренду землі та земельний податок пропонують надати і у 2013 році.

Як повідомляють в управлінні природних ресурсів та регулювання земельних відносин, департамент містобудування Львівської міської ради оголошував тендер щодо коригування нормативної грошової оцінки земель м.Львова, проте він не відбувся у зв’язку з відсутністю учасників,  - пише "Гал Інфо".

Зараз Кабінетом міністрів України розглядається питання про внесення змін дометодики нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та населених пунктів, тобто ціна буде коригуватись централізовано, на державному рівні.

Нарахування орендної плати за землю здійснюється відповідно до ухвали «Про затвердження нормативної грошової оцінки земель м Львова» від 18.06.2009 №2712. Також іншими ухвалами міської ради передбачено надання пільг за землекористування орендарям земельних ділянок, наданих в оренду Львівською міською радою, частково звільнивши їх від сплати орендної плати та земельного податку за рахунок коштів, що зараховуються до міського бюджету м.Львова.

Таким чином, з 1 квітня 2012 рокупільги орендну плату та земельний податок, який зараховується до міського бюджету м. Львова, становлять 60%.

Важливим є те, що у разі збільшення орендної плати за землю у 2012 році (у порівнянні з 2010 роком) більше ніж у 1,4 рази, то при сплаті орендної плати за землю орендарем застосовуються фіксований коефіцієнт збільшення розміру орендної плати за землю на 2012 рік – 1,4.

«На 2013 рік вже підготовлено проект ухвали про надання пільг землекористувачам зі сплати орендної плати за землю та земельного податку на рівні 60 відсотків», - повідомляють в управлінні природних ресурсів та регулювання земельних відносин.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!