Львівські перевізники готові возити пенсіонерів безкоштовно за умови подорожчання проїзду

8592 2
Львівські перевізники вимагають підняти ціну на проїзд через подорожчання пального.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Приватні перевізники Львова готові відновити безкоштовний проїзд для пенсіонерів, за умови підвищення вартості проїзду у автобусах до 7-8 грн. Про це повідомили на сторінці Асоціації перевізників Львівщини у Facebook.

Читайте також: Скільки коштуватиме місячний проїзний е-квиток у Львові

«Враховуючи аргументи Львівської міської ради, приватні автопідприємства, які обслуговують міські автобусні маршрути, прийняли рішення: при перегляді вартості проїзду до 8-7 гривень за одну поїздку, готові відновити безкоштовний проїзд для пенсіонерів», – ідеться у повідомленні.

Додамо, що днями відбулись громадські слухання щодо подорожчання проїзду за умови покращення якості перевезень. Утім перевізникам та пасажирам не вдалось дійти згоди про новий тариф. Утім заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрія Білого, міська рада також готова на підвищення вартості проїзду, якщо приватні АТП возитимуть пенсіонерів безкоштовно.

Львівські перевізники вимагають підняти ціну на проїзд через подорожчання пального. За словами керівника комунального АТП-1 Ореста Хамули, економічно обґрунтованим тарифом нині є 8,21 грн. Без підняття, за словами перевізників, вони не зможуть оновлювати руховий склад, що передбачено умовами конкурсу перевізників.

Читайте також: Як планують змінити львівський транспорт. Інфографіка

Нагадаємо, до 5 грн проїзд у автобусах подорожчав 18 грудня 2017 року. Тоді економічно обґрунтований тариф становив 6,5 грн. 20 січня приватні перевізники скасували безкоштовний проїзд для пенсіонерів. Водночас 14 березня Кабінет Міністрів ввів монетизацію пільг на проїзд усіма видами громадського транспорту, однак у Львові. Фінансуватимуть витрати за рахунок місцевих бюджетів. У Львові неодноразово заявляли, що місто не має коштів на монетизацію, на яку за розрахунками необхідно понад 400 млн гривень. Додамо, що у бюджеті на 2019 рік на компенсацію проїзду для пільговиків у електротранспорті та автотранспорті заклали 240,3 млн грн (61,3 на автотранспорт та 179 млн грн – на автотранспорт).

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
30 Листопада, 2018 08:08
Володимир В грудні 2017 бензин був по 30 грн, зараз по 33 грн. Тобто зріс лише на 10%. Чому тоді проїзд має коштувати більше на 40-60%???
29 Листопада, 2018 16:56
666 ... пісня про монетизацію пільг вже не актуальна ... ".. новые песни придумала жизнь ..не надо , ребята , о песнях тужить.." ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!