Львівські підлітки знімуть фільм про Підзамче

3548 0
Майстерні з кіномистецтва для підлітків, з якими працюватиме професійна команда митців зі Швеції, Білорусі та України, розпочалися на території біля арт-центру «Фабрика повидла» у Львові 7-го березня.
фото: Фотографії старого Львова

фото: Фотографії старого Львова

Майстер-класи триватимуть два тижні і завершаться презентацією 18 березня, – інформують у прес-службі Львівської міської ради. 

Проект «Кіномайстерня. Підзамче» має на меті відкрити цікаве і невідоме індустріального району Підзамче через призму сприйняття тутешніх підлітків. Діти зможуть стати героями, режисерами або операторами кіно, пізнати секрети звукорежисури або ж пройти практику акторської майстерності.

Читайте також: У Винниках триває виставка-гра, що вчить дітей любити мистецтво 

Викладачами «Кіномайстерні. Підзамче» стали Сибріґ Доктер (Швеція), Шіда Шахабі (Швеція), Сергій Петлюк (Україна), Катерина Радченко (Україна), Софія  Садовская (Білорусь), Базіль (Білорусь).

«Завдяки проекту ми б хотіли поступово окреслювати нову ідентичність та візію району Підзамче. На нашу думку, створення арт-центру «Фабрика повидла» сприятиме цьому. Це один із нових мистецьких проектів, який відбуватиметься біля приміщень арт-центру і допоможе як мешканцям, так і всім містянам переосмислювати цей індустріальний район», - розповіла Божена Закалюжна, організатор «Кіномайстерні. Підзамче».

У суботу, 18 березня, у приміщенні біля «Фабрики повидла» (вул. Механічна, 1) покажуть результати тижневої роботи підлітків. Тут інсталюють роботи, влаштують кіноперегляд та обговорення на тему позитивних змін у середовищі за допомогою культурної інтервенції. До обговорення запрошують всіх, кому цікава тема ревіталізації індустріальних зон через мистецькі практики та розвиток місцевих громад.

Читайте також: Що має побачити кожен львів’янин: фабрика повидла на Жовківській рогатці

Довідка. Органіаторами «Кіномайстерні. Підзамче» є шведська організація Lava Dancproduction, за підтримки Swedish Institute та Harald Binder Cultural Enterprises.

Майстерня діє на території арт-центру «Фабрика повидла». «Фабрика повидла» -це мистецький простір, який постане на місці колишнього заводу. Тут будуть втілюватимуть проекти у різних культурних напрямках, експонуватимуть сучасне мистецтво, аудіовізуальні інсталяції, надаватимуть майданчик для театральних та музичних виступів, лекцій та майстер-класів, влаштовуватимуть мистецькі резиденції.

Опублікувала Марічка Мишок

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!