Львівські поліцейські допомогли породіллі, яку відправили із пологового. Відео

3007 0
Жінку оглянули у Пустомитівській лікарні, але не прийняли, бо тривала планова промивка.
Photo by Anastasiia Chepinska on Unsplash

Photo by Anastasiia Chepinska on Unsplash

Учора, 19 січня, близько 16:30 год, патрульні поліцейські Львівської області у своєму службовому авто супроводили породіллю, яка ось-ось мала народити, йдеться на сторінці у Фейсбук Патрульної поліції Львівської області.

Читайте також: «Я відмовилась платити і лікарі почали ставитись до мене краще». Про медреформу і львівські пологові

Зокрема, на перетині вулиць Кульпарківська-Трускавецька до патрульних підійшов чоловік, який попросив супроводити його з дружиною до пологового. У сім'ї був старенький автомобіль, який не міг швидко їхати, тому командир взводу 2 батальйону Михайло Герилів та його напарник Юрій Мацюк прийняли рішення посадити жінку до себе в автомобіль. Чоловік поїхав на власному транспортному засобі. За лічені хвилини 26-річна жінку довезли до пологовому будинку, що на вул. Мечникова.

Як йдеться у повідомленні, подружжя їхало з Пустомит. З їхніх слів, тамтешній пологовий був зачинений, тому змушені були добиратися до Львова.

Читайте також: Які медичні послуги будуть безкоштовними для породіль. Перелік

Чому так сталося, що породілля була змушена терміново їхати аж до Львова, у пологовому відділенні Пустомитівської ЦРЛ Тvoemisto.tv пояснили, що в них була планова промивка.

«Ще учора справді пологовий був зачинений. Від сьогоднішнього ранку ми вже відкриті. Закривалися на планову промивку. Вона тривала з 11 до 20 січня, тобто до сьогодні», – пояснила Тvoemisto.tv в. о. завідувачки акушерсько-гінекологічного відділення Пустомитівської лікарні Валентина Оленюк.

За її словами, жінка справді вчора звернулася до них. Лікарі провели огляд. Родової діяльності в неї ще не було.

«Жінка ще не народжувала, тому прийняти її у себе ми не могли. Лікарі її оглянули для того, щоб унеможливити моменти народження, оцінили її стан. Він дозволяв ще доїхати до Львова. Нам відомо, що пологи в жінки відбулися на Мечнікова. Звісно, якщо б жінка на момент огляду народжувала, пологи прийняли б у нас», – пояснила Валентина Оленюк.

До слова, відомо, що вчора у львівському пологовому жінка народила донечку.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!