Львівські поліцейські скаржаться на свої автомобілі і хочуть потужніші

5943 2
Начальник патрульної поліції Львова Антон Пузиревський висловив своє незадоволення автомобілями Toyota Prius, потужностей якої не вистачає для патрулювання автошляхів Львівщини. А також розповів скільки з цих автомобілів зараз не патрулюють місто через пошкодження.
Фото: патрульна поліція Львова

Фото: патрульна поліція Львова

Дев'ять машин Патрульної поліції Львова не виїзні через ДТП, які стались від початку роботи Патрульної поліції у Львові. Загалом від серпня 2015 до сьогодні сталось 20 ДТП за участі патрульних Львова. Внаслідок аварій 10 автомобілів марки Toyota Prius зазнали серйозних пошкоджень, одне авто полагоджено і вже знову працює.

Одна з аварій за участі патрульної машини сталась сьогодні поблизу с. Ковирів (на фото). Як зазначили в прес-службі патрульної поліції Львова, автомобіль їхав на ДТП і розвертався на дорозі. Саме в цей час в нього в'їхав бус. Обійшлося без потерпілих.

Разом з тим, Антон Пузиревський каже, що автомобілі Toyota Prius, якими курсують екіпажі патрульних, чудово себе зарекомендували на тісних вуличках Львова, проте не підходять для патрулювання на трасі.

«У межах Львова економні Toyota Prius чудово себе зарекомендували, але на трасах міжнародного та обласного значення ці автомобілі програють. Якщо є швидкісний режим, то економія, відповідно, переходить на задній план», – підкреслив Антон Пузиревський.

Водночас начальник управління зазначив, що автомобілі взагалі не підходять для перевезення правопорушників, а також є дорогими в експлуатації.

«Сам Prius не придатний для перевезення затриманих, які чинять опір. Й основна проблема – дорожнеча в обслуговуванні. Все-таки це доволі дорога річ», – підсумував керівник.

Загалом в автопарку патрульної поліції Львова перебувають 63 автомобілі. За порядком на дорогах Львівщини стежать 12 автопатрулів. Зокрема, по два автопатрулі працюють на трасі Львів – Шегині (90 км), Львів – Краковець (70 км), Львів – Рава-Руська (64 км), Львів – Броди (113 км). Один автопатруль курсує трасою Жовква – Червоноград (71 км). Три автопатрулі працюють на трасі Львів – Стрий – Сколе (110 км).

Окрім того, як зазначив Антон Пузиревський, відтепер патрульних буде задіяно на трасі, що веде до Нижніх Воріт Закарпатської області.

Днями голова Національної поліції Хатія Деканоідзе заявила, що Toyota Prius – не ідеальна машина для патрульної поліції і, ймовірно, з часом патрульні перейдуть на інші авто.

За даними Гал-інфо, Вголос, Zik

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
23 Квітня, 2016 10:25
Jakiv Пріус! Так дуже поганий автомобіль!
Су..ка ви що обнагліли, райвідділи ще досі їздять на сімках і девятках і за свої гроші іх лагодять бо немає нічого як їм кажуть:
- Виділені гроші тільки на ПП і ГШР.
Колись свого часу усі відказували на працівників ДАІ, так не все було добре це всі знають і розуміють але пригадайте будь-ласка шановні скільки було ДТП за участі працівників ДАІ і колишніх ППС....
Вчітся працювати, робіть висновки із своїх помилок бо не вмієте ви нічого. Вам говорять що ви еліта, ви вибрані, за вами майбутнє...
Соплі повитирайте і будьте мужиками робіть реальну роботу а не:
-Ми чекаємо слідчо-оперативну групу...
Тфу позорище!
22 Квітня, 2016 19:22
Роман Ото дають Поліцаї. То в них сорочка за довга то знаєте шо за коротке. Тойота дорога в обслуговуванні ? Моде ім мерс чи бмв треба там взагалі обслуговування як к ЗАЗ. Хлопці і дівчата навчіться їздити. Навчіться нормально працювати і не нарікати. То ім зле і то недобре.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!