Львівські поліцейські затримали чоловіка, що допомагав ухилянту перетнути кордон нібито на навчання

2985 0
Під час санкціонованого обшуку правоохоронці виявили речові докази.
Фото: поліції

Фото: поліції

Поліцейські Львівщини затримали 31-річного мешканця Рівненської області, який за 1800 євро виготовляв підроблені документи для ухилянтів від мобілізації. Про це повідомили у поліції Львівської області.

«Виготовляв для чоловіків призовного віку, комплект фіктивних документів, які дають йому право на навчання в іноземному вищому навчальному закладі, що є підставою для ухилення від мобілізації до лав Збройних Сил України та безперешкодного перетину державного кордону України, а також допомогти йому виїхати в Республіку Польща», — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Двоє львів’ян за 11 тисяч доларів переправляли ухилянтів за кордон

Правоохоронці затримали підозрюваного 21 липня в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання частини коштів. Під час санкціонованого обшуку правоохоронці виявили та вилучили у помешканні затриманого речові докази, зокрема, комплекти фіктивних документів, виготовлені для інших «клієнтів».

Наразі вирішують питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Невдовзі суд обере зловмиснику запобіжний захід.

Нагадаємо, що за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, чоловіків, які покинули Україну після 22 лютого без відповідного дозволу, будуть виловлювати на зворотному шляху. Вони повинні будуть пояснити, через який пункт вони покинули країну і на підставі яких нормативно-правових документів. Кожен, хто поїхав з України у «відрядження», повинен мати окремий документ від прикордонників. Окрім цього, ухилянтів від мобілізації не знімають з військового обліку, вони можуть отримати повістки повторно. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!