Львівські ринки порушують карантин та робота церков у разі «червоної» зони. Головне за добу

1893 0
Коротко розповідаємо про головні події доби.
Фото: lviv.depo

Фото: lviv.depo

Чотири ринки у Львові отримали попередження через порушення карантинних обмежень. Наразі їх не штрафували і не закривали. Якщо надалі тут фіксуватимуть недотримання правил карантину, ринки припинять роботу.

У разі, якщо у Львові посилять карантин, або ж область увійде в «червону» зону, храми міста можуть перейти до тих карантинних обмежень, що діяли під час минулої хвилі. Зокрема, йдеться про дистанцію між вірянами або ж Богослужіння онлайн. Про перевірку вірян на наявність Covid-сертифікатів або ПЛР-тестів поки не відомо.

Читайте також: На межі життя і смерті. Що відбувається і хто платить за лікування у лікарні швидкої допомоги

Упродовж 5 днів моніторингові групи у Львові перевіряють заклади харчування, магазини, транспорт та інші суб’єкти господарювання на дотримання карантинних обмежень. За підсумками перевірок склали десятки порушень, а також закрили 4 магазини.

На 8 році війни у львівських супермаркетах усе ще можна придбати товари російського виробництва, і ці товари не є з категорії незамінних. Переважно йдеться про побутову хімію, товари для гігієни, також побутову техніку, напої і солодощі. Їхні аналоги є як українського виробництва, так і закордонного, і при цьому не російського.  Tvoemisto.tv спробувало з’ясувати, що можна зробити у цій ситуації, яку хтось вважає проблемою, а хтось – ні.

У Львові оголосять архітектурний конкурс на реконструкцію вулиці І. Миколайчука. Такий конкурс проведуть вперше. У міськраді кажуть, для того, аби уникнути проблем під час проєктування, які виникали на вулицях Степана Бандери і на Шевченка. 

Читайте також: У Львові є понад 40 небезпечних ділянок, де найчастіше трапляються ДТП. Карта

У Львові усім медпрацівникам, які проводять вакцинацію від Covid-19, виплатять премію. Через велике навантаження та понаднормову роботу виконком вирішив виділити 1,9 млн грн на преміювання 317 медиків.

Міська інспекція держархбудконтролю перевірить будівельні роботи на вул. Коновальця, 21, де розташована історична вілла Лоренца. Через демонтаж будівлі у міськраді теж мають організувати робочий виїзд на місце за участі головного архітектора міста.

                

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!