Львівські шахістки Музичук не підтримали виключення росіян з шахової федерації

8265 0
Через це Львівська шахова федерація припиняє з ними співпрацювати і позбавляє їх членства.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Сестер Музичук позбавлять членства в Львівській обласній шаховій федерації через те, що вони не підтримали листа про виключення росіян з шахової федерації. Про це повідомили у ЛОШФ.

Після речей, які світ побачив у Бучі, Гостомелі та Ірпені, ЛОШФ написала листа президенту Федерації шахів України з проханням розглянути питання про виключення російської та білоруської шахових федерацій з ФІДЕ.

Члени Президії, відомі гросмейстерки Музичук Анна та Музичук Марія не підписали та не підтримали цього листа. У зв'язку з цим та згідно рішення Президії від 4 квітня 2022 року ЛОШФ припиняє співпрацю з шахістками та розпочинає процедуру їх виключення з Президії та членства у федерації.

Читайте також: Диригентку Оксану Линів замінять на наступних виступах Муніципального театру в Болоньї

Крім того, у листі просять заборони усім російським і білоруським тренерам, арбітрам, офіційним особам брати участь у будь-яких змаганнях, що проводяться під егідою ФІДЕ, і негайно звільнити громадян цих країн з будь-яких посад у Раді та комісіях ФІДЕ. Також негайної та беззастережної відставки А. Дворковича з посади президента ФІДЕ, як пособника та давнього поплічника кривавого диктатора путіна.

«Ми вважаємо рішення ФІДЕ про те, що на всіх міжнародних шахових змаганнях з рейтингом ФІДЕ не повинні вивішуватися національні прапори росії та білорусі чи звучати їхні гімни». 

Зазначимо, що соліст балету Львівської національної опери та народний артист України Євгеній Свєтліца вирушив в тур до США у складі трупи російської компанії RBTheatre. Крім того, Оксану Линів із Львівщини, яка є головною диригенткою Муніципального театру в Болоньї, замінять на виступах через погіршення стану її здоров’я. Напередодні ж через твори російських композиторів деякі українські мисткині відмовилися від участі в постановці, якою керувала Оксана Линів. Також культурна платформа «Ковчег» відмовилася від співпраці з диригенткою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!