Львівські шестикласники вивчатимуть «Основи здоров’я» за новою методикою

1957 0
Учні 6-их класів львівських шкіл тепер більше дізнаються про інформацію, яка ховається за штих-кодами та іншими позначками, які виробник наносить на упакування.
Фото: forto-5.com.ua, photographers.ua, malyatko.org.ua

Фото: forto-5.com.ua, photographers.ua, malyatko.org.ua

«Навігатор по етикетках» – так називається новий проект в рамках програми «Основи здоров’я» інваріантної частини навчальних планів. Його створено за підтримки Львівської міської ради, управління освіти ЛМР, Навчально-методичного центру м. Львова та декількох відомих вітчизняних компаній і торгових марок, - інформує прес-служба ЛМР.

На участь у проекті зголосилися міжнародні та українські виробники, які відкрито готові розповідати про систему контролю якості продуктів харчування, інформацію на етикетках та технології виробництва.

Впродовж шести місяців проводились робочі групи, на яких виробники розповідали педагогам деталі та нюанси технології виробництва, контролю якості та інформацію, розміщену на етикетках.

«Працюючи над створенням ресурсних матеріалів до проекту педагоги-члени робочої групи, дізналися багато цікавої та потрібної кожному споживачу інформації від виробників про те, на що потрібно звертати увагу при виборі продуктів харчування. Ми обговорювали деталі, уточнювали певні моменти, відбирали ту інформацію, яка б була найбільш цікавою і необхідною для учнів, підбирали такі методики і форми роботи, які б давали максимальний ефект для розвитку компетентностей у шестикласників. Адже основна мета курсу «Основи здоров’я» у 6 класі – формування в учнів вміння обирати продукти харчування, які б сприяли покращенню та зміцненню здоров’я, використовуючи інформацію, яка зазначається виробниками на етикетках», – розповіла  Валентина Олійник, методист Навчально-методичного центру, координатор робочої групи.

Вже підписано наказ управління освіти ЛМР «Про впровадження у навчально-виховний процес нового освітньо-соціального проекту «Навігатор по етикетках» у межах курсу «Основи здоров’я» для учнів 6 класу». Посібник для учителів та робочий зошит для учнів – в процесі дизайну та підготовці для друку.

Вже у вересні усі вчителі з курсу «Основи здоров’я» отримають примірник книги «Навігатор по етикетках» та розповсюдять робочий зошит із оригінальними вправами усім шестикласникам.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!