Львівські школи за рік «нищать» цілий ліс паперу

1530 0
Понад півтори тисячі дерев треба зрубати, щоби виготовити таку кількість паперу, яку щороку викидають всі львівські школи.
Фото: pensamentoverde.com.br

Фото: pensamentoverde.com.br

Такі підрахунки провели учні середньої школи №69 і вирішили змінити ситуацію, йдеться у статті Tvoemisto.tv «Як сортування сміття стає нормою. Три львівські історії успіху».

«Сто львівських шкіл нищать за рік більше півтори тисячі дерев, а це цілий ліс», — каже президентка шкільного парламенту Софія Козловська. Школярі організували збір макулатури, а на виручені кошти купили саджанець дерева і висадили його у шкільному дворі.

Читайте такожЯк правильно та ефективно сортувати сміття вдома. Практичні поради 

Діти так перейнялися проблемами відходів, що самі організували у своїй школі збір батарейок та пластикових кришечок — коробки для них зробили власноруч. Для повноцінного сортування — роздільного збору пластику, поліетилену, металу, органіки, каже Софія, вони не мають спеціальних контейнерів. Тому шукають спонсора, готового їх оплатити, й пишуть заявки на ґрантові конкурси.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!