Львівські школи запрошують до участі у всесвітній благодійній акції. Як долучитись

4383 0
Мета – зібрати кошти для онкогематологічного відділення Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру.
Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр/Facebook

Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр/Facebook

27 листопада у понад 150 країнах світу відзначають #GivingTuesday – день благодійності. В Україні це буде день доброти під назвою #ЩедрийВівторок, а офіційним представником ініціативи є Благодійний фонд «Запорука».

Львівське відділення фонду запрошує школи міста долучитись до благодійних заходів і допомогти зібрати кошти на ремонт другої частини онкогематологічного відділення Західноукраїнського дитячого медцентру, частину якого оновили наприкінці минулого року за допомоги фонду та інших доброчинців. Про це Tvoemisto.tv розповіла координатор БФ «Запорука» Мар’яна Нич.

За її словами, наразі у Львові провести благодійний захід зголосились вже 30 шкіл.

«Ми звернулись в управління освіти ЛМР, вони нас раніше підтримували, і зараз поширили інформацію по школах. Я обдзвонила 117 шкіл. Зараз відгукнулись 30. Є школи, що відмовляються від участі з різних причин. Є такі, що збирають гроші на потреби військових, інших людей, проводять інші заходи. Є такі, які концентрують свою увагу на акціях до Дня Миколая», – каже Мар’яна Нич.

Читайте також: Юрій Федечко: Львову потрібен дитячий хоспіс

Школа, що хоче долучитись, може організувати благодійний ярмарок, виставу чи концерт. Для цього потрібно зареєструватись за посиланням або зв’язатись з координатором у Львові за номерами (050) 430 12 91, (032) 260 07 81 чи написати на скриньку [email protected]. Далі школа отримає свій електронний логотип та безлімітну кількість консультацій для проведення заходу від спеціалістів БФ «Запорука». Також фонд може надати брошури та скриньки для грошей.

«Є потреба в облаштуванні дитячих палат в онкогематологічному відділенні дитячої лікарні. Частину палат ми зробили, і вони кардинально відрізняються. Діти всі хочуть потрапити в кращі. Ми би хотіли, щоб всі діти, які тут лікуються, почувались затишно і комфортно, щоб умови сприяли їм в одужанні. Я працюю з дітками психологом, і нові палати – це терапія кольором, вони шукають колір, який наповнить їх як ресурс для настрою, для одужання», – каже Мар’яна Нич.

Читайте також: В Україні запустили благодійні sms. Як це працює

Додамо, що відділення онкогематології та інтенсивної хіміотерапії Західноукраїнського дитячого медцентру – єдине на Львівщині. До 2017 року тут не проводились ремонти. Лише наприкінці минулого року за це взявся БФ «Запорука». Тоді відремонтували частину палат, коридори та санвузли і розмалювали їх.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!