Політична реклама

У Львові хочуть відновити тири, аби школярі вивчали «Захист вітчизни»

1850 1
У Міністерстві освіти і науки України затвердили зміни до типових навчальних планів для 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Змінилася кількість годин для вивчення окремих предметів, натомість, інші предмети стали необов’язковими.

Як повідомили у прес-службі Львівської обласної держадміністрації, йдеться про відміну обов’язкового вивчення другої іноземної мови, про запровадження вивченя мов нацменшин та письмову згоду батьків для вивчення курсів духовно-морального спрямування.

Як повідомила tvoemisto.tv начальник управління освіти ЛМР Галина Слічна, для навчальних закладів Львова зміни не є суттєві, оскільки курси морально-етичного спрямування у міських школах учні 5-6 вивчають ще з 1996 року. Відтепер вивчення курсу буде здійснюватися за письмової згоди батьків. За її словами, у Львові не виникало ситуацій, коли б батьки були проти того, що їхні діти вивчали християнську етику. Якщо ж такі звернення будуть, окремі діти будуть звільнені від вивчення цього предмету.

Також зміни дозволяють не вивчати другу іноземну мову у тих школах, де немає для цього відповідної навчальної бази та вчителів. За словами Галини Слічної, такі рішення теж залежатимуть від бажання батьків. Якщо вони вирішать, що їхні діти повинні вивчати другу іноземну, її внесуть у навчальну програму.

Стосовно мов нацменшин, то, за словами Галини Слічної, у Львові в цьому плані нічого не зміниться – в окремих школах міста учні і так вивчатьють російську та польську мови, а також іврит. У цих школах натомість збільшать кількість годин для вивчення  рідної мови, які і зазначено у змінах. Знову ж таки, вивчення мови нацменшин у школах залежитиме від бажання батьків.

На півгодини більше львівські школярі вивчатимуть предмет «Захист Вітчизни», дівчата у цьому курсі проходитимуть медико-санітарну підготовку. За словами Галини Слічної, до цього часу цей предмет вивчали у школах дуже формально, натомість зараз потрібно, на її переконання, відновляти базу для практичних занять з цього предмету, зокрема тири для стрільби.

Міністерством також перерозподілено години на вивчення алгебри і геометрії у 7-му класі: на вивчення алгебри відведено 2,5 години, геометрії – 1,5. До цього часу учні вивчали алгебру та геометрію по дві години порівну.


Читайте також:
5 Червня, 2014 16:42
666 ... та не треба взагалі українським дітям нічого вивчати ... най мами купляють їм їсти оті "рошенки" ... і всі , хто оте зїсть , будуть такими ж розумними і багатими , як петя вальцман ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!