Львівські школярі найкраще в Україні здали ЗНО

3400 0
Цього року найкраще зовнішнє незалежне тестування здали випускники із Львівської області.
Фото: ivona.bigmir.net

Фото: ivona.bigmir.net

Про це повідомив керівник Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій. Окрім Львівщини, лідером також є Київ. Відтак, тести з української мови на 160-200 балів здали 44% випускників Львівщини. Область також лідирує на результатами тестування з історії, інформує прес-служба ЛОДА. Найнижчі ж результати з української мови отримали випускники з Чернівецької, Закарпатської, Херсонської та Рівненської областей.

Читайте також: Топ-5 найкращих шкіл Львова за результатами ЗНО

За даними Українського центру оцінювання якості освіти 42 випускники Львівської області отримали найвищий результат – 200 балів у зовнішньому незалежному оцінюванні 2017 року. П’ятеро випускників набрали по 400 балів. За словами директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариси Середяк, максимальні 200 балів на ЗНО з української мови та літератури набрали лише чотири учасники в Україні, одна із них – випускниця Львівської гімназії «Престиж».

Нагадаємо, у 2018 році російську мову виключили з переліку предметів, з яких складають зовнішнє незалежне оцінювання.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!