Львівські школярі найкращі: в мережі з’явилась карта «Шкільна освіта України»

2814 0
В мережі з’явилась шкільна карта України для аналізу середньої освіти. Представив таку інновацію аналітичний центр «CEDOS».

База дозволяє наочно оцінити стан речей зі школами у всій країні, побачити регіональні відмінності та світові тенденції. Дані, зібрані на карті, дають уявлення про кількість, розмір та фінансування міських і сільських шкіл, видатки на їх утримання, кількість учнів на одного вчителя, рівень проходження та результати ЗНО.

Зокрема, обравши вкладку «Кількість шкіл на 100 тис. населення» можна дізнатися про кількість навчальних закладів по областях і районах. Для цього достатньо відфільтрувати «по районах» та «по областях». Так, на Львівську область приходиться 54,89 шкіл на 100 тисяч населення.

За фільтром «Кількість учнів на школу» можна побачити, в якій області чи районі найбліше/найменше дітей припадає на одну школу.

Крім того, можна подивитися, в якій області найбільше вчителів доводиться на одну школу. Найбільше у Київській, Івано-Франківській та Донецькій області.

У Львові на одну школу доводиться 47.73 вчителів.

Ще тут можна спостерігати за результатами ЗНО з української мови. Так, найгірше його склали в Закарпатській, Одеській, Миколаївській, Херсонській та Кіровоградській областях. Найкраще – у Львівській, Волинській, Івано-Франківській, Тернопільській, Черкаській та у Києві.

Середній бал по Львову складає 163 бали, а ось по Львівській області – 158.

Також можна переглянути скільки витрачають тисяч гривень на одного учня. Так, по Львівській області на одного учня доводиться 9,9 тис. гривень.

Дані представлені також у вигляді графіків.

За інформацією: Правда. Життя

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!