Львівські школярі вивчатимуть курс громадянської освіти

1385 0
У межах проєкту підготували чотири якісних відеоуроки, в яких висвітлили ці питання в доступній для учнів формі.
фото: unilang.com.ua

фото: unilang.com.ua

У Львові презентували відео «Курс громадянської освіти для дітей віком 15-17 років». Проєкт є переможцем конкурсу соціально-культурних проєктів «Зробимо Львів кращим!» у галузі «Розвиток громадянського суспільства». Про це йдеться на інформаційному ресурсі депутатів ЛМР.

Мета проєкту – ознайомити дітей з основним принципами публічного адміністрування в Україні та інструментами громадянського суспільства. Форма викладення – це відеоролики, сценарії яких напрацьовані за участі Дитячої дорадчої ради при ЛМР, як одного з стейкхолдерів. У межах проєкту підготували чотири якісних відеоуроки, в яких висвітлили ці питання в доступній для учнів формі.

Читайте також: Львівський ліцей учетверте став лідером в Україні за результатами ЗНО. Рейтинг шкіл Львова

Зміст проєкту полягає в тому, аби підготувати коротку інформацію для учнів старших класів шкіл Львова про те, як функціонує міська рада, хто такі депутати, міський голова, посадовці, які в них повноваження, і, що важливо, як мешканці можуть впливати на прийняття рішень в раді. 

«Першочергово – це мала бути серія зустрічей з школярами, але стався коронавірус і тому ми переформатували цей процес у створення відео», – каже авторка проєкту Іванка Гаврилко.

Вона також додає, що молоді люди часто не знають, яким чином можна максимально ефективно впливати на процеси в місті, використовуючи інструменти громадянського суспільства.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!