Львівські сім’ї кличуть на духовний фестиваль «Вітер На-Дії». Програма

2882 0
Вже сьогодні, 23 липня, стартує всеукраїнський фестиваль «Вітер На-Дії». Організатори готують для учасників багато цікавого. Духовна програма, тренінги, творчі майстерні, флеш-моб «Розкажи Папі про Україну», мотузковий парк, квест «У пошуках львівських левів», вечірня ватра, нічний музичний марафон, спортивні локації, дитячий майданчик. Кожен учасник зможе знайти щось для себе.

У місті розпочався унікальний духовний фестиваль, що триватиме протягом 4-х днів. Програма фестивалю дуже насичена, є багато цікавих заходів для кожного. Організатори закликають львів’ян приходити сім’ями, бо і для дітей і для дорослих приготували багато сюрпризів, – інформує прес-служба ЛМР.

Львів’яни зможуть взяти участь у лідерських та особистісних тренінгах, екологічних заходах від  ініціативи «То-Ся не зробить!», творчих майстер-класах та міні-майстернях. Буде чудова нагода послухати сучасну християнську музику та переглянути вистави молодіжних театральних студій.

Читайте також: У Львові писатимуть листа Папі Римському. Як долучитись?

Цікавий флеш-моб «Розкажи Папі про Україну», гра-квест «У пошуках львівських левів», а також акція для молоді «Давай познайомимось!» подарує багато позитивних емоцій. А ще: презентації молодіжних проектів, буккросінг, плетіння маскувальних сіток для воїнів, запалення ватри, вечірня молитва за Україну та багато іншого. А для найвитриваліших – нічний музичний марафон!

На фестивалі працюватиме особливий майданчик для дітей. Аніматори готують для найменших учасників фестивалю також багато сюрпризів. Діти від 3 років зможуть  перебувати на майданчику з аніматорами, доки батьки відвідуватимуть інші заходи Фестивалю.

Читайте також: На фестивалі "Вітер На-дії" прочитає лекцію Мустафа Найєм

«Цього року ми акцентуємо на можливості прийти на фестиваль усією сім’єю. Хочемо зробити такі собі сімейні куточки. Не можна звузити поняття молоді лише до студентів: мовляв, ті, котрі ще є не студентами – це, умовно кажучи, діти, а ті, що вже закінчили ВНЗ, одружилися чи вийшли заміж – молоддю уже не є. Та ні – це також молодь. Якщо ви – молода сім’я, будь ласка, приходьте, спробуємо дати щось цікаве і вам, і вашим дітям», – розповідає голова комісії у справах молоді УГКЦ о. Ростислав Пендюк.

Організатори запрошують усіх львів’ян долучитися до фестивалю. Основний день заходу – субота, 25 липня. Фестиваль відбуватиметься на території біля Львівської духовної семінарії (вул. Хуторіка, 35). Детальнішу інформацію можна переглянути ТУТ або завантажити ТУТ.

Четвер, 23 липня

8:00 – 18:00 Прибуття учасників до Львівської міської ради, реєстрація. Відкриття Інформаційного центру. Трансфер і поселення учасників у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини на Погулянці (ЦТДЮГ).

Місце зібрання для всіх учасників Фестивалю – Львівська міська рада (центр Львова, Ратуша, площа Ринок, 1). Доїзд із головного та приміського залізничних вокзалів здійснюється трамваєм №№ 1 або 10 (зуп. "Площа Ринок"); із головного автовокзалу автобусом № 3А (зуп. "Вул. Підвальна"); з АС-2 автобусами №№ 1А або 53 (зуп. "Проспект Свободи").

Пізніший доїзд учасників в ЦТДЮГ на Погулянку (вул. Вахнянина, 29) здійснюється за допомогою львівських груп прийому трамваєм № 7 до кінцевої зупинки ("Погулянка").

12:00 – 17:00 Робота в майстернях (триденний курс: театр, фото, музика на вибір). Відеомайстерня розпочне роботу о 14:30.

Місце зібрання для учасників музичної майстерні – Львівська духовна семінарія Святого Духа на вул.Хуторівка, 35.

Доїзд із Погулянки на Хуторівку учасники здійснюють за допомогою груп прийому трамваєм № 7 та маршрутними таксі №№ 7 або 41 (з пересадкою на зупинці "Цирк"). Доїзд із Погулянки до центру міста здійснюється трамваєм № 7. Всі додаткові відомості надає Інфоцентр.

Учасники театральної, фото- та відеомайстереньу четвер будуть мати заняття в ЦТДЮГ на Погулянці.

Учасники, які не будуть приймати участь в майстернях, мають вільний час до вечері. Чим його можна зайняти, при потребі підкажуть в Інфоцентрі.

17:00 – 18:00 Вечеря на теренах родинного дому "Покрова"

Родинний дім "Покрова" розташований на вул. Кривчицька Дорога, 19 (вгору від храму Покрови Богородиці). Доїзд із центру міста здійснюється трамваєм №2 від зуп. "Площа Ринок" до кінцевої зупинки "Вул. Пасічна".

Натомість від зуп. "Духовна семінарія" на вул. Пасічну прямує маршрутне таксі №40. Допомогу в доїзді будуть здійснювати волонтери та групи прийому.

19:30 – 21:30 Вечірня духовно-музична програма в храмі Покрову Пресвятої Богородиці. Презентація проекту "серце.UA". Молитва за Україну.

Адреса: вул. Личаківська, 175. Доїзд із центру міста здійснюється трамваєм №2 від зуп. "Площа Ринок" до кінцевої зупинки "Вул. Пасічна". Від зуп. "Духовна семінарія" на вул. Пасічну прямує маршрутне таксі № 40.

Організатори також планують забезпечити організований доїзд учасників музичної майстерні на вечерю. Крім цього, допомогу в доїзді будуть здійснювати волонтери та групи прийому.

22:30 Розміщення учасників на нічліг в ЦТДЮГ на Погулянці.

Організатори планують забезпечити перегляд християнського кіно на місці нічлігу. Повернення на місце ночівлі та безпеку учасників забезпечують волонтери та охорона ЦТДЮГ.

 

П’ятниця, 24 липня

8:00 Божественна Літургія (ЦТДЮГ).

9:00 Сніданок в ЦТДЮГ на Погулянці

10:00 Вихід в місто

Трансфер речей учасників з ЦТДЮГ до Львівської духовної семінарії (на наступне місце нічлігу) забезпечують організатори.

12:00  17:00 Майстерні (продовження триденного курсу)

Від п’ятниці заняття у всіх майстернях будуть відбуватися у Львівській духовній семінарії Святого Духа на Хуторівці, 35. Доїзд із Погулянки на Хуторівку учасники здійснюють за допомогою груп прийому трамваєм № 7 та маршрутними таксі №№ 7 або 41 (з пересадкою на зупинці "Цирк").

Програма в місті

10:00 – 17:00 Реєстрація нових учасників (продовження). Відкриття Інформаційного центру. Львівська міська рада (пл. Ринок, 1).

11:00; 12:00; 14:00; 15:00 Відкриті екскурсії центром міста на "Чудо-поїзді".

Доїзд із Погулянки до центру міста здійснюється трамваєм №№ 6, 7.

13:00 – 14:00 Флеш-моб біля Ратуші: "Розкажи Папі про Україну"Пишемо листа Папі разом із молодіжними християнськими спільнотами України!

14:00–16:00 Молодіжна гра-квест "У пошуках львівських левів".Початок – біля фонтану зі скульптурною фігурою Адоніса на пл. Ринок

10:00 – 17:00 Нагода безкоштовно відвідати музеї в центрі Львова. Детальніше про музеї дивіться нижче.

16:00 та 17:00 Організована відправка автобусів із вул. Підвальної на вул. Хуторівку (до семінарії).Доїзд учасників забезпечують організатори.

 

Львівська духовна семінарія Святого Духа

вул. Хуторівка, 35

17:00 Початок поселення і розміщення учасників, встановлення наметів.

Територія фестивалю буде цілодобово перебувати під охороною. На території буде постійна можливість придбати їжу та напої до смаку за доступними цінами.

20:00 Початок музично-євангелізаційної програми Kerygma PROJECT.

22:00 Молитва за Україну.

23:00 Нічний відпочинок.

Територія комплексу "Шувар" або наметове містечко на території семінарії. Охочі зможуть на місці нічлігу оглянути документальний фільм "Любомир" від студії "Живе.ТБ".

 

Субота, 25 липня

Львівська духовна семінарія Святого Духа

вул. Хуторівка, 35

Інформація для учасників: друзі, беріть карімати з собою на територію Фестивалю!

7:00 – 19:00 Реєстрація нових учасників. Початок роботи Інфоцентру.

Доїзд із головного залізничного вокзалу – маршрутним таксі №32 (зуп. "Вул. Хуторівка-Стрийська", орієнтир – духовна семінарія). З головного автовокзалу – маршрутним таксі №40 (зуп. "Вул. Дем’янська"). З АС-2 – маршрутними таксі №№ 9, 25 (зуп. "Вул. Стрийська – Наукова,) далі 10 хв. йти пішки.

8:00 Архиєрейська Божественна Літургія

10:00 Урочисте відкриття Фестивалю

10:00 – 14:00 Майстерні (продовження триденного курсу, фото-, відео-, театральні та музичні заняття)

11:00 – 18:00 Молитовний майданчик, духовна програма.

Організована можливість приступити до Таїнства Покаяння і Примирення (сповіді) є тільки в суботу.

11:00 – 18:00 Плетіння маскувальних сіток для воїнів разом із групою "Hand Made по-львівськи для Армії руками волонтерів"

11:00 – 18:00 Спортивні локації (мотузкова гра-квест, настільні ігри, вільні ігри тощо).

11:00 – 18:00 Лідерські тренінги від Інституту лідерства та управління, психологічні тренінги з особистісного розвитку

12:00 – 14:30 психологічний тренінг "Жіночність як дар" з Марією Хомів

12:00 – 14:30 тренінг "Прийняття рішень – як зробити правильний вибір";

12:00 – 14:30 тренінг "Команда – як досягати результатів разом";

15:00 – 17:30 тренінг "Постановка цілей";

15:00 – 17:30 майстер-клас "Дізнайся більше про себе".

11:00 – 18:00 "Відкритий університет".

Програму дивіться нижче.

Лекції від Львівської бізнес-школи, історія через призму сучасності, дискусії та тематичне спілкування.

11:00–18:00 Дитячий майданчик та майстер-класи для дітей

Інформація для батьків. Діти від трьох років зможуть перебувати на майданчику з аніматорами, якщо ви побажаєте відвідати інші заходи Фестивалю.

11:00 – 18:00 Арт-подія "Для Бога я створю найкраще".

Це свято людської творчості, конкурс-виставка і подорож найкращих малюнків про Бога від різних людей.

12:00 – 15:00 Майстер-клас для діточок проводитимуть Сорока Олеся та Раків Надія (виготовлятимуть цікаві забавки). (Усі вироби зроблені під час майстер-класу Ви забираєте з собою!).

13:00 – 18:00 Гаражний розпродаж від "Видавництва Старого Лева", видавництва "Свічадо" (з майстер-класом!), "Крамниці Добра", "Крамниці ДивенСвіту", центру "Джерело", Комісії у справах молоді та інших друзів "Вітру На-Дії".

Акція – буккросінг. Приносіть свої книжки – і міняйте їх на інші!

13:00 – 18:00 Творчі майстер-класи, ярмарок майстрів.

На вас чекатимуть Творча майстерня "Сверлик", фейс-арт, майстерні від Лярш-Ковчегу, флористика, вироблення прикрас із фетру, твістінг, арт-терапія та багато іншого.

Цікаво буде як батькам, так молоді та дітям! Детальну інформацію шукайте далі.

13:00–14:00 Перегляд документального фільму "Любомир" від студії "Живе.ТБ" (корпус УКУ, аудиторія відеомайстерні)

13.30 – 15.30 – освітній простір «eduCHANCE».

Місце проведення: намет соціальної ініціативи «То-Ся не зробить!».

14:00 – 16:00 Майстер-клас для молоді та дорослих з валяння вовни проводитиме Таня Перетятко з майстерні Woolik у співпраці із «Видавництвом Свічадо». (Усі вироби зроблені під час майстер-класу Ви забираєте з собою!).

14:00 – 19:00 Дитячий майданчик, майстер-класи для дітей та батьків.

Інформація для батьків. Діти від трьох років зможуть перебувати на майданчику з аніматорами, якщо ви побажаєте відвідати інші заходи Фестивалю.

14:00 – 18:00 Презентації молодіжних проектів

14:00 – 16:00 Велика гра-квест

14:30 – 18:30 Фестиваль молодіжних театрів "На крилах вітру"

15:30 – 17:30 екологічні заходи від соц. ініціативи «То-Ся не зробить!»:

– гра для молоді "Правильне сортування сміття";

– екологічна естафета;

– майстер-клас "Перетвори побутове сміття на цікаві та корисні речі!";

– демонстрація  Валізи енергоефективності, «Екологічногодороговказу» та «Екорозмальовки».

16.00 Презентація роману-есею "Корнелія" Надії Мориквас від Видавництва Старого Лева

16.00 – 17.30 – акція для молоді 18-35 років «Давай познайомимось!».

Обов’язкова попередня реєстрація електронно (http://goo.gl/forms/SHMWh0oxkV) або безпосередньо перед подією у наметі «То-Ся не зробить».

Місце проведення: намет соц. ініціативи «То-Ся не зробить!».

18:00 – 19:00 Флеш-моб перед сценою: "Розкажи Папі про Україну"

Пишемо листа Папі разом із молодіжними християнськими спільнотами України!

18:30 Концерт сучасної християнської музики.

Гурти: "Зореліт""Воанергес""Кана".

22.30 Вечірня молитва за Україну. Запалення ватри.

23:00 Нічний відпочинок, або…

Територія торгового комплексу "Шувар", наметове містечко на території семінарії.

23:00 – 3:00 …Для найвитриваліших – Нічний музичний марафон!

Учасники нічного марафону будуть мати нічний відпочинок в семінарії. Прохання брати з собою туристичні килимки та спальники. Молодь з наметового містечка зможе повернутися до своїх наметів.

 

Неділя, 26 липня

Львівська духовна семінарія Святого Духа на Хуторівці

10:00 Архиєрейська Божественна Літургія.

13:00 Закриття Фестивалю.

Увага! Час, вказаний у програмі, може зазнавати незначних змін.

Під час Фестивалю – дбаймо про екологію!

Сортування сміття на території проведення Фестивалю. По усій території буде встановлено близько 50-60 місць, де знаходимуться по два смітники: один (50-60шт.) – для збору загального сміття, а інший (50-60шт.) – для  збору пластикових пляшок.

Також заплановано 15 смітників для збору паперу і картону. Перед входом на територію Фестивалю висітиме банер, на якому буде вказано якого кольору смітники для якого виду сміття, а також схему розташування місць для викидання сміття.

МАЙСТЕР-КЛАСИ ТА МІНІ-МАЙСТЕРНІ НА "ВІТРІ НА-ДІЇ":

ТВОРИ З НАМИ!

Субота, 25 липня 2015 року

13:00 – 18:00

(уточнюйте час в Інфонаметі)

Іконопис – теоретичний виклад про давню українську ікону та іконописну майстерню "Радруж" (УКУ).Також вправляння, малювання натуральними фарбами на заздалегідь підготовленому папері в традиції давньоукраїнських майстрів іконопису ХIV-XVI ст.

Майстер-клас із давньоукраїнського краснопису чи каліграфії. Тут– вперше в історії писемності! – окрім звичного гусячого, бамбукового і металевих пер, майстер використає для писання справжні страусині пера,підточені власноруч.

Твістінг–це створення всеможливих фігур із спеціальних повітряних кульок. І, звичайно, це просто весело та цікаво J

"Яворівська іграшка" – це іграшки, що майструються в основному з осики, та прикрашаються традиційним яворівським розписом — "вербівкою". Всі малюнки, а це квіти й листочки, виконуються у вигляді вербових гілок. Мистецтво створення забавки передаються з покоління в покоління.

Також на вас чекають майстер-класи й міні-майстерні з виготовлення ангелів (із бісеру) та прикрас (з фетру), відкриток (технікою "Ізонитка) та виробів із глини.

На "Вітрі На-Дії" можна буде навчитися розписугіпсофих фігурок, фейс-артута розпису футболок. Крім того, своїми таємницями з нами поділиться творча майстерня "Сверлик".

 

ВІДКРИТИЙ УНІВЕРСИТЕТ:

ВІДКРИВАЙ СВІТ!

Конференц-зал УКУ

Орієнтовний час проведення 11:00–18:00

(час уточнюйте в Інфонаметі)

"Соціальні медіа – як ними ефективно користуватись і що про них варто знати?"

Міхал Коза, відповідальний за соціальні медіа Світового Дня Молоді у Кракові.

"Натхнення – нова світова валюта". Що таке натхнення? Як його шукати і як використовувати? Як зробити так, щоб натхнення стало творчістю і креативом? Адже натхнення і креатив – основна якість всіх професій майбутнього. Як нашим натхненням можна маніпулювати і що важливо знати, щоб не піддатися?

Олеся Драшкаба, художник-графік і креативний директор мережевої рекламної агенції PublicisVisage

"Цінність вчення та діяльності Митрополита Андрея Шептицького для молоді у перспективі ХХІ століття".

Зиновій Свереда, доктор соціальної економіки, доцент Папського Григоріанського Університету, Президент Академії Етики та Економіки.

 

Увінчається університет зустріччю з владикою Теодором Мартинюком –

єпископом-помічником Тернопільсько-Зборівської архиєпархії,

доктором канонічного права.

 

МУЗЕЇ ЛЬВОВА ЧЕКАЮТЬ НА ВАС!

У п’ятницю, 24 червня2015 р., від10:00 до 17:00 учасники Фестивалю "Вітер На-Дії" будуть мати змогу безкоштовно відвідати окремі музеї та галереї Управління культури Львівської обласної державної адміністрації, що розташовані в центрі міста.

По-перше, ви можете відвідати Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького. Цей художній музей являє скарбницю пам’яток української культури та мистецтва. Основний корпус знаходиться на проспекті Свободи, 20; другий корпус – на вул. Драгоманова, 42 (Палац Дуніковських).

Музей був закладений 1905 року Слугою Божим Митрополитом Андреєм як приватна фундація. 1913 року урочистим актом переданий в дар українському народу. Фонди музею налічують понад 150 000 експонатів. Предметом його особливої гордості є найбільша в Україні колекція середньовічного українського сакрального мистецтва.

Також учасникам фестивалю гостинно відкрив свої двері Львівський історичний музей(центральний офіс – пл. Ринок, 6). Зокрема, це Відділ історичних коштовностей музею та"Італійське подвір’я" (пл. Ринок, 6, ІІ поверх). Експозиція відділу розташована у т. зв. королівських залах кам’яниці Корнякта – пам’ятки ренесансної архітектури ХVІ ст. Натомість "Італійське подвір’я" – це просторе внутрішнє подвір’я цієї кам’яниці, створене в стилі італійського Ренесансу з триярусними відкритими галереями.

Поруч, на площі Ринок, 4, розташований Відділ історії західноукраїнських земель, української діаспори та визвольних змагань. А на площі Ринок, 2, на вас чекають неперевершені експозиціїМузею скла (вхід з вул. Ставропігійської) та Музею історичних коштовностей. Шанувальників історії радо привітає Відділ"Археології та Давньої історії України" Львівського історичного музею, що також розташований на площі Ринок, але в будинку №24.

Військово-патріотичну тематику представляють ще дві експозиції історичного музею. Це "Музей Арсенал" (вул. Підвальна, 5) та Музей визвольної боротьби України (вул. Лисенка, 23а), що розташований неподалік.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!