Львів придбав міжнародну систему фіксації результатів спортивних змагань

1761 0
Львів став третім містом в Україні, яке придбало сучасну сертифіковану систему «Старт-фініш», що дозволить приймати офіційні міжнародні змагання із легкої атлетики, велоспорту, тріатлону та плавання.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Про це на своїй сторінці у Facebook написав представник бюджетної комісії у Львівській міській раді, депутат Валерій Веремчук. За його словами, ще торік до нього звернулися представники львівської федерації легкої атлетики з проханням посприяти закупівлі системи.
 
«У вересні депутати навіть проголосували за виділення коштів на це, але через проблеми із тендерними процедурами придбання обладнання довелося відкласти. І ось зараз нарешті систему купили. Її вартість – 800 тисяч гривень», – пояснив депутат.
 
 
Окрім Львова, системи «Старт-фініш» із сертифікованим датчиком фіксації результатів, що офіційно визнаються на міжнародній арені, Міжнародним олімпійським комітетом, є ще у Києві і Сумах.
 
«Наявність такої системи дає одразу кілька плюсів. Перше – львівські спортсмени під час змагань у рідному місті зможуть здобувати звання майстрів спорту, адже для цього результати мають фіксуватися саме сертифікованим «Старт-фініш». А ще Львів зможе приймати статусні міжнародні змагання, що сприятиме популяризації спорту, здорового способу життя у місті», – додав Валерій Веремчук.
Опублікувала Марічка Мишок

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!