Львівські студенти перемогли у чемпіонаті зі спортивного програмування

2201 0
21 жовтня львівська команда виборола кубок Чемпіонату Південно-Східної Європи з командного спортивного програмування. Тепер студенти готуються до світового фіналу.
Фото: прес-центр ЛНУ

Фото: прес-центр ЛНУ

Чемпіонат Південно-Східної Європи – це етап Міжнародної студентської олімпіади з програмування, у якому взяли участь близько 50 команд із 6 країн світу, зокрема з Болгарії, Македонії, України, Румунії, Сербії, Туреччини. 

У змаганнях за кубок перемогу виборола команда Львівського національного університету імені Івана Франка у складі студентів VІ курсу факультету прикладної математики та інформатики: Тараса Савіцького, Володимира Радюка й Андрія Макара під керівництвом тренера – асистента кафедри прикладної математики Василя Білецького.

«Цього року впевнену перемогу здобула команда Львівського національного університету: вони вирішили на одну задачу більше, ніж найближчі суперники. Львівська команда була одним із фаворитів змагання, оскільки один з її учасників, як і тренер команди, є чинними бронзовими медалістами фіналу Чемпіонату світу. Але, попри це, інтрига трималася до самого кінця», – розповідає Остап Коркуна, випускник Львівського національного університету імені Івана Франка, золотий медаліст Чемпіонату Світу ACM ICPC 2008 року, а зараз – інженер-програміст компанії Facebook, Inc. 

Читайте також: Львівська книга для дітей потрапила до престижного міжнародного каталогу

Виконавши ще одну задачу протягом останньої години, львівські студенти перемогли суперників – команду Ужгородського національного університету (2 місце) та Київського університету ім. Т. Шевченка (3 місце). Таким чином, усі лідерські позиції Чемпіонату Південно-Східної Європи посіли саме українські команди.

У травні 2017 року студенти ЛНУ ім. Франка поїдуть до США на фінал Чемпіонату світу  командного спортивного програмування. «Тепер попереду у команд-фіналістів ще більш напружені тренування, а нам із вами залишається вболівати та сподіватися, що українська скарбничка медалей поповниться! Наразі в України – 2 золота, 2 срібла та 2 бронзи за підсумками попередніх років», – зазначив Остап Коркуна.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!