Львівські студенти розпочинають акцію до 25-річчя «Революції на граніті». Програма

2969 0
У п’ятницю, 2 жовтня, студентська молодь розпочне акцію приурочену до 25-річчя протестного руху «Революція на граніті», – повідомляє прес-служба ЛОДА.
Фото: tyzhden.ua, volyn.rivne.com, io.ua, blogs.pravda.com.ua

Фото: tyzhden.ua, volyn.rivne.com, io.ua, blogs.pravda.com.ua

Захід «Революція на граніті – 25 років боротьби» триватиме понад два тижні, з 2 до 17 жовтня, на площі перед головним корпусом Львівського національного університету ім. Івана Франка. У межах акції заплановано кінопокази, фотовиставки, благодійний аукціон та бард вечір. Також організатори повідомляють, що відбудеться реконструкція наметового містечка часів «Революції на граніті».

Як наголошують організатори, ця акція повинна привернути увагу молоді до того, що саме вони можуть змінювати країну на краще. Адже на успішних прикладах Студентської революції на граніті наступні покоління вже незалежної України сміливо відстоювали свої громадянські права протягом останніх 25-ти років. Прикладом є громадянська кампанія «Україна без Кучми», Помаранчева революція та Революція Гідності.

Акцію організовує Студентське братство Львівщини за підтримки Львівської обласної державної адміністрації.

Довідка. «Революція на граніті» – це перший масовий виступ студентів, акція ненасильницької громадянської непокори, що тривала з 2 по 17 жовтня 1990 року. Стрижнем протестів стало голодування київських студентів. Результатом стало прийняття ВР УРСР постанови, яка передбачала задоволення всіх вимог студентів.

Опублікувала Мар'яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!