Львівські студенти-дизайнери створили найдовший повноколірний мурал

9635 0
Площа повноколірного муралу на вул. Ярославенка становить більше 300 метрів квадратних.
Фото: Ростислав Купчик

Фото: Ростислав Купчик

Студенти кафедри дизайну Національного лісотехнічного університету України на вул. Ярославенка, 36 створили мурал, який є чи не найдовшим повноколірним муралом Львова. Щоб його виконати, студенти витратили 53 відра фарби. Про це Тvoemisto.tv повідомив доцент кафедри дизайну НЛТУ Ростислав Купчик, який є автором і керівником виконання муралу.

За його словами, об’єктом для розпису студентів стала тильна сторона гаражного кооперативу на вул. Ярославенка, 36.

Читайте також: У Львові з’явився мурал Тараса Шевченка в стилі «Тhe Вeatles». Фото

«У Львові з’явився, мабуть, найдовший повноколірний мурал. Його довжина становить 56 метрів, висота 6 метрів, а загальна площа – 336 метрів квадратних», – каже він.

Керівник проєкту зазначив, що його задум полягав в естетизації громадського простору біля новозбудованого житлового будинку.

Читайте також: На вулиці Нижанківського у Львові з'явився оригінальний мурал. Фото

«Силами забудовника Романа Гумена болотяно-закинуте місце перетворювалося в гармонійний сучасний простір з новим малоповерховим будинком, сучасною огорожею, озелененням, бруківкою та паркомісцями. Комплексне вирішення цього простору дозволило забудовнику отримати нагороду «Кришталева цегла» за перше місце на конкурсі в Польщі «ДОМ 2020» (по обидві сторони східного кордону)», – додає співрозмовник.

Малюнок обрали на основі відкритих зображень, адаптували до особливості геометричних розмірів об’єкту: домальовували вагони, дерева, змінили кольори.

Фактурність і нерівність старої стіни з силікатної цегли значно ускладнили виконання роботи та збільшили заплановану витрату фарби та інших матеріалів. В цілому витратили понад 50 відер акрилово-силіконової фарби. Роботи із розпису тривали місяць.

Це вже не перший розпис студентів-дизайнерів лісотехнічного університету. Силами різних викладачів формуються певні традиції виконання соціально-значимих проєктів в школах, дитячих будинках, лікарнях та загальних громадських просторах.

Студенти кафедри дизайну Національного лісотехнічного університету під час літньої практики розмалювали стіну біля входу до будинку на вулиці Кастелівці, 20. Також кілька років тому вони виконали розпис ігрової кімнати для дітей молодшого віку у дитячому протитуберкульозному відділенні КЗ ЛОР «Львівський протитуберкульозний диспансер» (вул. Замарстинівська, 274).

Ольга Шведа

Фото Ростислава Купчика


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!