Львівські тролейбуси і трамваї митимуть по-новому

2699 0
У Львові закупили та випробовують нове обладнання для миття тролейбусів і трамваїв. Марта Іванишин, керівник робочої групи з покращення якості надання послуг в громадському транспорті, очільник відділу промоції Львівської міської ради у коментарі Tvoemisto.tv розповіла, яку саме техніку закупили та як це вплине на якість прибирання.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

За словами Марти Іванишин, робоча група упродовж кількох тижнів випробовувала техніку, аби відібрати ту, яка найбільше підходить для миття львівського електротранспорту. Після тестування місто закупило по комплекту обладнання для трамвайного та тролейбусного депо.

До комплекту входить:

- пристрій для зовнішнього миття з високим тиском;

- парогенератор, який прибиратиме наліпки й написи;

- парогенератор, який миє вікна;

- порохотяг.

Читайте також: «Електрон» показав, як виглядатиме новий львівський тролейбус. Фото

«Ми відмовилися від клінінгу й дійшли висновку, що варто закупити якісну техніку. Тепер послуги клінінгових компаній не використовуватимемо. Натомість трамваї та тролейбуси митимуть штатні прибиральники, використовуючи нове обладнання, яке прослужить ще 5-10 років», – каже Марта Іванишин і додає, що техніка у кілька разів пришвидшує миття. Раніше прибирання одного трамваю тривало годину, або й більше. Зараз цей процес – внутрішнє і зовнішнє очищення – займає лише 30 хвилин.

Читайте також: У Львові планують придбати 5 тролейбусів за кошти бюджету міста

Як зазначає Марта Іванишин, протягом цього тижня триватиме навчання мийниць. Загалом, у ЛКП «Львівелектротранс» працює 10 прибиральниць у трамвайному депо й 11 у тролейбусному. «Працюють в денні й нічні зміни. Надалі ми аналізуватимемо. Остаточні розрахунки плануємо отримати після 10 жовтня. Тоді вирішимо: чи докуповуватимемо техніку, чи добиратимемо людей», – каже вона.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv публікувало фоторепортаж про те, як раніше у Львові мили тролейбуси і трамваї

Спілкувалася Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!