Львівські церкви прихистили майже 60 тисяч людей з інших регіонів України

1241 0
Вимушено переміщених людей у Львові приймають 85 релігійних спільнот.
Фото: roma cayman

Фото: roma cayman

З часу повномасштабної війни Росії із Україною церкви Львова надали прихисток для близько 60 тисяч людей зі всієї України, які вимушено переїхали. Загалом, вимушено переміщених людей у Львові приймають 85 релігійних спільнот, повідомляє ЛМР.

Читайте також: Сьогодні церковні дзвони Лондона і Дарема лунатимуть разом із дзвонами Львова

Одним із перших, хто прийняв переселенців, був Дім паломника святого Якова у Брюховичах. За майже місяць тут прийняв понад 2 тисячі людей з Харкова, Києва, Запоріжжя, Донецька та інших міст і містечок. Переважно це – жінки з дітьми, але також літні люди, яких вдалося евакуювати із зони активних бойових дій. Прихисток отримали ті, хто цього потребував, без прив'язки до віросповідання людей.

У Домі паломника людей годують тричі на день, надають медичну та психологічну допомогу, а також сприяють тим, хто хоче перетнути кордон. Переселенців відправляють в Польщу, Чехію, Німеччину та Італію – приблизно 100 людей щодня. На їхнє місце приїжджають інші сім’ї. Майже 250-300 людей кожного дня мешкають у Домі.

Також переселенцями у Львівській області опікуються «Карітас Спес» Львівської архідієцезії та Екуменічний комітет медичної та соціальної допомоги Римсько-католицької церкви, Православної церкви України, Української греко-католицької церкви у Львівській області.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!