Низка університетів Львова призупиняють навчання через економію газу

3510 0
Відповідно до рекомендацій Міністерства освіти львівські виші йдуть на вимушені канікули.
фото: vgolos.com.uа

фото: vgolos.com.uа

Через економне використання газу та ощадливий режим опалення, на який міськрада перевела заклади освіти, в ряді львівських університетів оголосили про тимчасове призупинення навчання.

Національний університет «Львівська політехніка» переніс початок аудиторного навчання на 12.03.2018. Рішення пояснюють енергетичною кризою.

Читайте також: «Тренуйтеся на кішках!»: архітектори про підземний паркінг біля ЛНУ

У Львівському національному університеті ім. Франка навчання призупинено до 11 березня 2018 року. Наказ ректора університету розмістив на своїй сторінці у Facebook викладач факультету журналістики Ігор Полянський. Львівський національний медичний університет опублікував на офіційносму сайті наказ про призупинення навчання до 11 березня 2018 року.

В Українській академії друкарства, посилаючись на рекомендації Міністерства освіти, припинили навчання до 7 березня включно. Львівська національна академія мистецтв призупиняє освітній процес з 5 по 7 березня. Враховуючи державні вихідні, навчання в університетах відновиться з понеділка, 12 березня 2018 р.

Читайте також: Які львівські виші потрапили до топ-10 найкращих університетів України. Перелік

Нагадаємо, вчора НАК «Нафтогаз України» оприлюднив звернення до українців протягом наступних 3-4 днів зменшити споживання газу. За даними «Нафтогазу», після програшу в Стокгольмському суді Росія зменшила тиск у газопроводах на 20%, відтак утворився дефіцит у понад 15 млн кубометрів на добу. В міськраді повідомили про тимчасові заходи для зменшення споживання газу упродовж кількох найближчих днів. Львів’ян закликали перейти на ощадливий режим використання опалення. За вчора, 2 березня, у Львові зекономили 5% газу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!