Львівські університети увійшли до топ-5 вишів за середнім балом ЗНО вступників

5033 0
У цих університетах вступники на бюджет мали середній бал ЗНО 185 балів, а на контракт – 161-182.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

Портал Освіта.ua склав рейтинги закладів вищої освіти за показником середнього бала ЗНО абітурієнтів, яких у 2018 році зараховали до вишів за бюджетною і контрактною формами навчання.

До топ-5 обох рейтингів потрапили львівські університети.

Так, серед львівських вступників на бюджет найвищий середній бал ЗНО мали абітурієнти Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького – 185,08 балів. Тож медуніверситет опинився на третій сходинці рейтингу після Національного університету «Києво-Могилянська академія» (186,57 балів) та Національного фармацевтичного університету (185,81 балів). Львівський медуніверситет випередив Національний медичний університет імені Олександра Богомольця (184,53 балів) та Вінницький національний медичний університет імені Миколи Пирогова (183,97).

Львівський національний університет імені Івана Франка опинився на 21 сходинці рейтингу з результатом 176,17 балів, а Львівська політехніка – на 42 (169,45).

Читайте також: Які львівські виші увійшли до Топ-10 найкращих університетів України. Перелік

В аналогічному рейтингу університетів, де враховувався середній бал ЗНО вступників на контрактну форму навчання, на першій сходинці опинився Український католицький університет, абітурієнти якого мали середній бал 182,68. На другій сходинці – Національний університет «Києво-Могилянська академія» (171,23), на третьому місці – Українська медична стоматологічна академія (170,32), на четвертому – Київський національний університет імені Тараса Шевченка (165,97), на п’ятому – Національний медичний університет імені Олександра Богомольця (161,93).

Львівський медуніверситет посів шосту сходинку з результатом 160,25 балів, Львівська академія мистецтв – 12 (158,1), Львівський національний університет імені Івана Франка – на 17 (155,62), а Львівська політехніка – на 27 (151,54).

Читайте також: Університети Твого міста. Перший у Львові

Середній бал сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання розрахований серед усіх осіб, які зараховані на навчання на перший курс (бюджетна або контрактна форма навчання відповідно), для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти за денною та заочною формами навчання.

Читайте також: Топ-10 найдорожчих спеціальностей львівських вишів

У рейтингу використані дані 2018 року, що отримані з Єдиної державної бази з питань освіти за договором з ДП «Інфоресурс». До рейтингу не включали вищі військові навчальні заклади (вищі навчальні заклади із специфічними умовами навчання) та військові навчальні підрозділи вищих навчальних закладів через відсутність відповідних даних у Єдиній державній базі з питань освіти.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!