Львівські ватерполісти стали володарями Кубка України 2016

1830 0
Львів’яни вибороли нагороду у суперників із Харкова.
фото: loda.gov.u

фото: loda.gov.u

У п’ятницю, 25 листопада, львівська ватерпольна команда «Динамо» у фінальному поєдинку з харківським «Слобожанцем» в серії післяматчевих пенальті виборола Кубок України 2016 року. Про це повідомили в управлінні фізичної культури та спорту Львівської ОДА.

Основний час завершився внічию – 8:8 (1-2, 3-2, 2-2, 2-2), рахунок за пенальті – 4:2. У матчі за бронзові нагороди команда ватерпольного клубу «Маріуполь» з рахунком 10-9 (4-4, 3-1, 2-4, 1-0) здолала ватерполістів збірної Київщини.

Читайте також: Львівський дзюдоїст став шестиразовим чемпіоном України 

Додамо, історія львівської ватерпольної команди «Динамо» бере свій початок з 1949 року, коли тренер Матвій Аврамович Кофнер заснував юнацьку команду, яка вже за кілька років стала одною з кращих в СРСР.  В історію клубу «Динамо», львівського та українського водного поло увійшли такі тренери: Матвій Кофнер, Вадим Мартинчик, Геннадій Пінський, Юрій Гайдаєнко та Ігор Зінкевич.

У 1989 та 1991 роках «Динамо» здобувало бронзові нагороди чемпіонату СРСР. Двічі команда ставала фіналістом Кубка СРСР. У 2001 році ватерполісти «Динамо» у Севастополі вперше вибороли Кубок України. В цей час клуб неодноразово переживав трудності з фінансуванням. Після цьогорічної перемоги клуб стає п’ятиразовим володарем Кубка України.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!