Львівські веловагони хочуть обладнати ще й кріпленнями для лиж

2166 0
Тиждень тому, 20 травня, у перший рейс за маршрутом Львів-Мукачево-Львів відправилися вагони спеціально обладнані для велосипедів. Тепер веловагони планують удосконалити для перевезення лижного спорядження взимку.
Фото: cfts.org.ua

Фото: cfts.org.ua

Нагадаємо, аби задовольнити потреби велосипедистів, у моторвагонному депо Львів переобладнали хвостовий і головний вагони регіонального потяга № 827/828 сполученням Львів-Мукачеве-Львів. Зокрема в цих вагонах, які мають тамбури посередині, залізничники в одній з частин зняли цілий ряд сидінь (28 місць), щоб замість них на стіні встановити спеціальне кріплення для велосипедів. На веловішаках у кожному з двох вагонів можна перевезти по 18 двоколісників. Не забули залізничники і про спеціальні позначки, які інформуватимуть пасажирів про послугу: білі таблички з велосипедами розмістили зовні на двох вагонах.

Для обладнання велостійками обрали найзручніший за часом курсування рухомий склад, адже регіональний потяг № 827/828 сполученням Львів-Мукачеве-Львів відправляється зі Львова щодня о 7:10 та прибуває до Мукачевого об 11:15. Зворотно потяг вирушає о 16:40 та прибуває до Львова о 20:45. На шляху прямування він зупиняється у туристичних пунктах Карпатських гір і Закарпаття: на станціях Карпати, Свалява, Воловець, Скотарське, Лавочне, Славське, Тухля, Гребенів, Сколе, а також на вокзалах Стрий, Миколаїв та Пустомит.

За словами начальника моторвагонного депо Львів Андрія Груника, магістраль готова розширювати цю послугу. Щоправда, доцільність її залізничники розглядатимуть після місяця моніторингу популярності послуги у першому експериментальному регіональному потязі. Першого дня послугою скористалося понад півтора десятка велосипедистів.

Перевезення велосипедів — це послуга лише в теплу пору року. Тож залізничники Львівської магістралі вже планують трохи удосконалити кріплення на стійках, щоб узимку пасажири мали можливість перевозити в таких вагонах лижне спорядження.

Заступник начальника регіональної філії «Львівська залізниця» з рухомого складу та матеріально­технічного постачання Мирон Дацко розповів: «Відзначу, що й вартість перевезення двоколісного друга приваблива: 4 грн 50 коп. У касах вокзалів квиткові касири оформлюватимуть перевезення велосипедів як багаж. Саме тому вартість їх транспортування така незначна. Проте найближчим часом тариф переглянуть, адже це буде окрема послуга. Остаточну вартість перевезення наразі сказати не можу, оскільки зараз проводимо відповідну калькуляцію послуги. Та самі активісти, які ініціювали переобладнання вагонів для перевезення велосипедів, вийшли з пропозицією, щоб ціна за транспортування двоколісника становила 50 % вартості квитка, тобто на маршруті Львів—Мукачеве це десь 20—25 грн».

Джерело: zakarpattya.net.ua.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!