Львівські викладачі висловлять претензії Порошенку

1845 0
Українська мова може зникнути в деяких вишах. Адже в Міністерстві освіти залишили на розсуд університетів, чи залишати державну мову у програмі вивчення. Львівські викладачі виступили проти такої такого нововведення і планують звертатися з відповідним зверненням до Президента України Петра Порошенка.
journ.lnu.edu.ua

journ.lnu.edu.ua

В університетах самі вирішуватимуть, чи вносити у навчальний план непрофільні предмети – українську мову, літературу, історію України та філософію. Та це насправді не прерогатива, а загроза, зазначають у Львівському університеті імені Франка.

«Навчальні плани зараз готують самі навчальні заклади. Тож вони можуть внести українську мову до переліку або обов’язкових, або вибіркових. А можуть взагалі не вносити, якщо йдеться про підготовку інженерної спеціальності. Ми розуміємо, що в такий спосіб на півдні та сході України українська мова буде витіснена з вищої школи», – розповів проректор університету імені Івана Франка Ярослав Гарасим.

«На перший погляд, наказ розширює повноваження нашого університету, але насправді містить дуже великі загрози для духовного стану нашого суспільства», – пояснив доцент кафедри теорії літератури ЛНУ імені Івана Франка Василь Будний.

Зважаючи на таку ситуацію, викладачі Львівського університету імені Франка разом з колегами з інших міст готують звернення до президента України Петра Порошенка, повідомляє Zахіd.net.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!