Львівські виші – у пріоритеті для абітурієнтів

2718 0
За перші три дні вступної кампанії у вищі навчальні заклади України виші вже отримали майже 645 тисяч заяв від 303,6 тис. абітурієнтів. Тобто кожен у середньому подав по дві заяви. Такі дані станом на десяту ранку 15 липня наводить прес-служба Міністерства освіти і науки.
Фото: charivne.info

Фото: charivne.info

Трохи більше половини заяв – 360 тисяч – надійшло від тих, хто хоче вступити на перший курс. Решта хочуть продовжити навчання і здобути освітньо-кваліфікаційні рівні молодшого спеціаліста, спеціаліста та магістра, інформує ТСН.  

Читайте також: В університеті Франка подорожчало навчання. Нові ціни

Третину всіх заяв абітурієнти подали в електронному вигляді. Найпопулярніші серед цьогорічних вступників київські та львівські ВНЗ:

1. Київський національний університет імені Тараса Шевченка – 23 564 заяви.

2. Львівський національний університет імені Івана Франка – 15 756 заяв.

3. Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара – 13 774 заяви.

4. Національний університет "Львівська політехніка" – 13 531 заява.

5. Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова (Київ) – 12 785 заяв.

6. Національний авіаційний університет (Київ) – 12 423 заяви.

7. Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" - 12 277 заяв.

8. Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника (Івано-Франківськ) – 9 946 заяв.

9. Київський національний торговельно-економічний університет – 9 706 заяв.

10. Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана – 9 068 заяв.

Читайте також: 10 новацій у вищій освіті, які вводять європейські правила гри

Перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун уточнила, що всього на бакалаврат цього року виділили близько 99 тис. місць державного замовлення. Це трохи менше, ніж торік – близько 3% скорочення, що пов'язано з демографічними тенденціями. Близько 50 тис. бюджетних місць виділили на навчання спеціалістів, 33 тис. – магістрів.

"Цього року на зовнішнє незалежне оцінювання було зареєстровано 290 тисяч абітурієнтів. Не всі з них змогли взяти участь. Більшість жителів Криму відмовилися від отримання вищої освіти в Україні", ­– зазначила Совсун.

Цього року вишам Донбасу не зменшували кількість місць держзамовлення, а вступну кампанію через військові дії в регіоні подовжили до 15 вересня. Заради безпеки абітурієнтам Донеччини та Луганщини радять подавати заяви в електронному вигляді. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!