Львівській журналістці, яка відмовилася платити хабар, дозволять захистити дисертацію в іншому виші

3417 0
Наразі Олеся Яремчук ще не вирішила, чи йтиме повторно на захист.

Міністерство освіти і науки України розслідує справу львівської письменниці та журналістки Олесі Яремчук, яка відмовилася платити хабар за захист своєї дисертації. Окрім цього, перевірити мають і Вчену раду, де вона пробувала захистити роботу.

Читайте також: У мережі з'явився сайт з університетами, де беруть хабарі

«Щойно завершила розмову з міністром освіти та науки. Він повідомив, що мою «справу» вже розслідують. Він сам розмовляв з головою вченої ради, де я пробувала захиститись. Раду перевірятимуть. Мені ж міністерство готове надати можливість захиститись в іншій раді, попри те, що я «пропустила дедлайн» подання оголошення», пише Олеся Яремчук в себе на Фейсбуку.

Окрім того, вона підняла тему офіційної оплати роботи спеціалізованих вчених рад (фінансувати захист має не аспірант/ка) та надмірної бюрократії у процесі захисту.

Наразі львівська журналістка ще не вирішила, чи йтиме повторно на захист. Каже, що, можливо, їй буде краще захиститись в Австрії чи Німеччині. Міністр лише повідомив, що у неї буде можливість захиститися в іншому виші.

Читайте також: ТОП-10 найпопулярніших спеціальностей у вишах Львова. Візуалізація

Після того, як набула розголосу історія львівської журналістки Олесі Яремчук про те, чи можна без хабарів захистити дисертацію та зізнань ще сотень людей про подібні історії, створили громадську ініціативу OsvitaLeaks. Мета цього проєкту – фіксувати факти академічної недоброчесності в українських наукових інституціях та закладах вищої освіти.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!