Під Києвом затримали львівського адвоката, якого підозрюють у шахрайстві із майном та землею

1684 0
Правоохоронці затримали адвоката, якого звинувачують у незаконному заволодінні приміщенням та земельною ділянкою у Львові
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Підозрюваного адвоката затримали працівники СБУ біля столиці та доставили до Шевченківського районного суду м. Львова, повідомила головна прокурорка області Ірина Діденко.

Читайте також: Львову повернули викрадене за «Аферою століття» приміщення на Свєнціцького

За версією слідства, адвокат упродовж 2016 року організував систему із привласнення майна, що належить місту. Схема полягала у створенні неіснуючих актів на право власності, датованих ще 1999 та 2000 роками, зокрема, на нежитлове приміщення площею 258,9 кв.м, що на вулиці Жовківській у м. Львові, вартістю понад 1,8 млн грн та земельної ділянки на вулиці Біберовича, вартістю понад 4,5 млн грн. Майно реєстрували на фірму, яку він створив у змові зі знайомими. 

Земельну ділянку за 300 000 доларів США відчужили добросовісному набувачу, а приміщення під виглядом благодійності передали громадській організації задля подальшого відчуження вже від її імені, зазначили у прокуратурі області.

Приміщення уже вдалося повернути до власності міста. Загальна сума збитків у провадженні становить понад 6,4 млн грн.

Читайте також: Чиновників ЛОДА підозрюють у привласненні грошей під час будівництва амбулаторії

Одного із учасників групи наприкінці минулого року засудили. Він розкаявся та вирішив сприяти слідству. Адвокату інкримінують організацію підроблення документів, шахрайства в особливо великих розмірах та легалізацію майна, здобутого злочинним шляхом, а іншому співучаснику – виконання цих злочинів.

Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Додамо, що Шевченківський районний суд м. Львова 31 серпня обрав для фігуранта, підозрюваного у організації шахрайства та легалізації майна, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням застави у розмірі 650 тис грн замість 6-ти мільйонів, на яких наполягали прокурори.

 

.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!