Львівського лицаря освятять та замінять йому щит

2059 0
Сьогодні, 13 серпня, об 11:00 на площі Ринок біля входу до Ратуші відбудеться урочисте освячення Львівського лицаря. Одночасно відбудеться заміна вже заповненого щита Львівського Лицаря на новий і звіт за результатами двох тижнів акції.
Фото: zaxid.net/inlviv.net

Фото: zaxid.net/inlviv.net

Чин освячення проведуть о.Севастіян (Дмитрух) та о.Степан (Сус), інформують організатори.

Нагадаємо, 30 липня до Львова повернувся Львівський лицар. Сто років тому, коли Львів стояв перед небезпекою російської агресії, на потреби мобілізації та на зміцнення своєї обороноздатності львівська громада провадила збір коштів. У 1916 році для залучення благодійних пожертв на потреби війська у Львові був створений Львівський Лицар: з дерева був вирізьблений лицар і кожен, хто складав пожертву на зміцнення війська, мав прав право забити у обладунки лицаря металевий цвяшок, у такий спосіб «зміцнивши» дерев’яного лицаря уже металевими латами.

Тепер, через сто років, ми знову змушені протистояти російській агресії. Для потреб зміцнення нашого війська до Львова повернувся Львівський Лицар в образі Святого Юрія Змієборця.

Кожен, хто складає пожертву не менше аніж 100 грн, має право зміцнити щит Святого Юрія символічною металевої пластиною із викарбуваним символом Української Державності – Тризубом. Другу таку пластину жертводавець отримує у подарунок на пам’ять про подію.

Зібрані кошти використовують на закупівлю термовізорів, приладів нічного бачення та іншого обладнання, яке вкрай потрібне нашим військовикам. Лише за 6 днів новітній львівський лицар зібрав понад 80 тис. грн. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!