Львівського лицаря забрали з площі Ринок

2573 0
Львівський лицар переїхав з площі Ринок на вул. Коперніка, 40. Організатори кажуть, що там зручніше пакувати речі, які приносять львів’яни для потреб армії, і звертаються до усіх небайдужих з проханням передовсім приносити інструментарій – лопати, ломи, сокири, кирки, а також молотки і цвяхи.
Фото: zik.com.ua

Фото: zik.com.ua

Два місяці тому у Львові на площі Ринок – перед входом до будівлі мерії – активісти встановили фігуру покровителя міста – Святого Юрія, котрий збирав пожертви для українського війська, пише День

Як розповів один із організаторів акції голова Львівської обласної організації Українського товариства охорони пам'яток історії та культури Андрій Салюк, за цей час Змієборець зібрав на армію  близько півмільйона гривень: «Львів’яни і гості міста кидали у скриньку хто скільки міг, а ті, що жертвували сто гривень і більше, мали право забити цвяшок-тризуб у щит Юрія». Варто зазначити, що зміцнений цвяшками жертводавців щит Юрія міняли тричі. Особливо треба наголосити на тому, що доклалася до зміцнення трьох щитів Юрія всеукраїнська громада, зокрема – Патріарх Київський і всієї Руси Святійший Філарет, котрий, перебуваючи з візитом у Львові, також вбив у щит свого цвяшка.

За пожертвувані кошти організатори акції закупили два тепловізори, чотири ноктовізори, п’ять GPS-навігаторів, зварювальний апарат, п’ять електрогенераторів, три бензопили та 20 радіостанцій. А ще за сприяння української діаспори –  автомобіль для вивезення поранених з гарячих точок.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!