Львівського паралімпійця зобразили на пам’ятній монеті ХV літніх Паралімпійських ігор

1988 0
Паралімпієць Віктор Дідух став прототипом зображення на пам'ятній монеті.
Фото: прес-служба ЛОДА

Фото: прес-служба ЛОДА

Паралімпійського чемпіона з настільного тенісу Віктора Дідуха зі Львова зобразили на пам’ятній монеті XV літніх Паралімпійських ігор, які 2016 року відбулися у Ріо-де-Жанейро. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Монету, номіналом у дві гривні ввели у обіг 21 листопада та присвятили міжнародним змаганням із літніх видів спорту, які проводять кожні чотири роки. Її виготовили з нейзильберу, категорії якості – «спеціальний анциркулейтед», масою 12,8 г та діаметром 31 мм.

Читайте також: У Львові будують майданчик для гри в петанк. Фото

Грошова одиниця із зображенням Віктора Дідуха продовжує серію пам’ятних монет «Спорт». Тираж монет 35 тис. примірників. Гурт – рифлений. На одній стороні монети зображений логотип Національного паралімпійського комітету України та стилізовану медаль Паралімпійських ігор. На протилежній стороні – на тлі стилізованої хвилястої стрічки зображено Віктора Дідуха із ракеткою в руці.

Придбати пам’ятні монети можна за 35 грн у регіональних підрозділах Нацбанку та банках-дистриб’юторах.

Ескізи монети створили Володимир Атаманчук, який розробляв аверс та Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук, які працювали над реверсом. Скульптори – Володимир Атаманчук та Анатолій Демяненко.

Презентація пам’ятної грошової одиниці відбулася 24 листопада спільними зусиллями Нацбанку України та Національного комітету спорту інвалідів України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!