Львівського поліцейського, який насмерть збив жінку і втік, взяли під варту

4888 0
Чоловіку обрали запобіжний засіб на 60 днів без права внесення застави.
фото: Zaxid.net

фото: Zaxid.net

Львівському поліцейському, який став винуватцем смертельної ДТП у Львові 30 грудня, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів без права внесення застави. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомив в. о. начальника другого слідчого відділу територіального управління ДБР у Львові Максим Смілевський.

Згідно з ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) КК України, чоловікові загрожує покарання – від трьох до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

«Водію призначена експертиза щодо алкогольного сп’яніння. Висновку з неї будуть готові за тиждень-два. На рішення суду ніяк не вплине те, що водій – працівник поліції. Повпливати можуть тільки обставини події, а вони наступні – чоловік втік з місця події, залишивши людину та покинувши авто. Це може бути враховано як обтяжуючу обставину», – сказав Максим Смілевський.

Читайте також: Чому найчастіше трапляються ДТП в Україні

Наразі слідчі мають двомісячний термін розслідування і, за словами Максима Смілевського, продовжувати його причин немає.

«Маємо двомісячний термін розслідування і продовжувати його не будемо, адже всі допити проведені. Нам потрібно дочекатися тільки висновків експертиз – і ми скеруємо справу до суду», – запевнив слідчий.

Нагадаємо, зранку, 30 грудня, на трамвайній зупинці на вулиці Івана Франка трапилася смертельна ДТП. Водій автомобіля БМВ на іноземній реєстрації наїхав на 25-річну мешканку Жидачівського району, яка від отриманих травм померла. Водій втік з місця події, залишивши автомобіль неподалік аварії. Пізніше виявилося, що за кермом був працівник поліції.

Андрій Костюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!