Львівського священника відлучили від католицької церкви

10231 0
Греко-католицький священник Іван Гарат дев'ять років тому перейшов до УПЦ (КП).
Фото: Фейсбук Івана Гарата

Фото: Фейсбук Івана Гарата

49-річного священника Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви Івана Гарата, який кілька років тому залишив своє служіння в УГКЦ та був зарахований до духовенства Української Православної Церкви Київського Патріархату (тепер ПЦУ), католицька церква визнала винним у схизмі (розколі християнської церкви) та заборонила отцеві виконувати Богослужіння та уділяти будь-які таїнства.

Читайте також: Духівники твого міста. Священник у спортивному костюмі і з питанням

Відповідне повідомлення за підписом Архиєпископа і Митрополита Львівського УГКЦ Ігора опублікували у Бюлетені Канцелярії Курії Львівської Архиєпархії.

«Священника Львівської Архиєпархії УГКЦ Івана Гарата було визнано винним у скоєні злочину схизми та накладено кару великої екскомуніки», – йдеться у повідомленні.

Як зазначив Тvoemisto.tv прессекретар Львівської архієпархії УГКЦ, капелан ЛМР, отець Павло Дроздяк, канонічний процес, який пов’язаний із переходом священника Івана Гарата до іншої церкви свого права, тривав кілька років і ось зараз завершився.

«За перехід священників до іншої церкви свого права є певний процесуальний процес. І як наслідок – накладення покарання. У даному випадку, що стосується отця Івана Гарата – це великої екскомуніки, тобто відлучення від католицької церкви. Відтак, у католицькій церкві він втрачає всі свої повноваження як священник», – зазначив отець Павло Дроздяк.

Довідково

Священник Іван Гарат народився 28 квітня 1972 р. Свого часу отець служив у церкві Святих Ольги та Єлизавети УГКЦ, але керівництво покарало його за організацію бунту в церкві – відсторонило його від служіння та скерувало в іншу парохію, в село Новосілки Глинянського району. Отець Іван Гарат виявив непослух і відмовився туди їхати. Натомість організував прибічників і почав проводити богослужіння біля фігури Матері Божої, в подвір'ї будинку №5 на вулиці Горської. З 2012 р. священник перебував у УПЦ КП (тепер ПЦУ). Спочатку він став священиком Вінницької єпархії, а потім перейшов до Львівсько-Сокальської єпархії православної церкви.

Публічно Іван Гарат став відомим у Львові після Революції Гідності. Він був членом скандально відомої ГО «Розвиток громади» та учасником цілої низки громадських рад при державних органах – при ЛОДА, при ДФС та прокуратурі, головному управлінні Держгеокадастру, Службі автомобільних доріг Львівщини та інших.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!