Львівського вчителя звинуватили в домаганні до учениці. Оновлено

7709 0
Інцидент трапився 12 лютого біля Славського під час шкільної поїздки.
Фото: Рoliteka.net

Фото: Рoliteka.net

На Львівщині поліцейські розпочали кримінальне провадження за фактом вчинення розпусних дій щодо неповнолітньої – 15-річної учениці однієї з львівських шкіл. Як повідомили правоохоронці, інформація про це надійшла у поліцію Львівської області 13 лютого.

За словами дівчинки, напередодні 28-річний вчитель, який поїхав з групою школярів у Карпати, вчинив щодо неї розпусні дії. Подія сталась в одному з сіл Стрийського району.

Як уточнює ZAXID.NET, йдеться про ученицю одного із львівських ліцеїв, а у сексуальних домаганнях звинуватили вчителя фізкультури. Інцидент трапився 12 лютого біля Славського під час шкільної поїздки. На дводенний відпочинок у Карпати зголосилися їхати 11 учнів з класу, їх супроводжував лише один вчитель.

Читайте також: Розголос – шанс до покарання насилля. Історія 12-річного хлопчика у Львові

За словами матері Олени Крамаренко, близько 17:00 того ж дня, коли школярі поїхали у Карпати, дівчинка зателефонувала до неї і розповіла, що їй було погано від алкоголю і що до неї чіплявся вчитель. Усі учні та їхній вчитель пили в той день слабоалкогольні напої, але саме дівчині стало погано.

«Вчитель був з донькою в туалеті, коли їй було зле, але він мені не подзвонив і нічого не розповів. В доньки впала температура і вчитель помагав їй міряти температуру. І поки він міряв ту температуру, то намагався поцілувати Вероніку в губи. Донька спершу не знала, що їй робити, але після того, як вчитель почав ще й пхати руки їй під футболку, донька почала кричати і задзвонила до мене», – каже мама.

Жінка виїхала машиною зі Львова у Славське. Тим часом школярка викликала поліцію та зателефонувала на гарячу лінію жертв насильства.

Як прокоментувала Тvoemisto.tv виконувачка обов'язків начальника управління освіти Львова Леся Васюта, вчитель фізкультури, якого звинувачують у розпусних діях щодо неповнолітньої, у школі працює вже 9 років. Йому 28 років, скарг на вчителя перед тим ніколи не було.

«Поїздка була приватною, керівник навчального закладу про це нічого не знав. Інцидент трапився у вихідний день, у суботу, 12 лютого. Учні 10-х класів організувалися і поїхали у Сколівські Бескиди», – каже Леся Васюта.

За словами головної освітянки Львова, зараз триває службове розслідування, відтак вчителя на момент розслідування відсторонили від роботи.

«Освітяни співпрацюють з поліцією та слідчими органами. Сьогодні у дітей разом з батьками брали свідчення», – додала Леся Васюта.

Додамо, що за фактом слідчі відділення поліції №3 Стрийського районного управління поліції за процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 156 (Розбещення неповнолітніх) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк. Проводять досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!