Львівському фехтувальнику-чемпіону Паралімпіади придбають квартиру

1680 0
Міський голова вручив паралімпійцю Андрію Демчуку Золотий герб міста Львова, а також анонсував купівлю квартири за кошти міста.
фото: Facebook.com/andriydemchuk

фото: Facebook.com/andriydemchuk

Сьогодні, 23 вересня, міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся із чемпіоном 15-ї літньої паралімпіади з фехтування на візках Андрієм Демчуком. Під час зустрічі міський голова вручив паралімпійцю Золотий герб міста Львова, а також обговорили питання купівлі квартири за кошти міста. Також на зустрічі були присутні Ольга Тарнакіна, директор ДЮСШ №2, в якій займається Андрій Демчук, та його тренер. Мер додав, що місто інвестує 1 млн грн в ДЮСШ №2, в якій займається Андрій Демчук. Ще на 500 тис грн планують закупити спортивний інвентар.

Читайте також: Львів’яни зустріли паралімпійців. Відео

«Я дуже дякую за таку нагороду, за таку обіцянку. Це дуже приємний для мене подарунок. Якщо чесно, то я навіть не очікував такого, хоча я знав про таку традицію, але я паралімпієць і десь, можливо, не завжди звертають таку увагу, як на олімпійців. Але ми пишаємося, що саме після цих паралімпійських ігор і медіа, і вся Україна була з нами, переживала за кожні наші перемоги і це настільки було відчутно, це було настільки приємно. Вся Україна разом. Ми перемагаємо у спорті, ми перемагаємо в житті і я вірю, що ми переможемо в цій війні, яка триває на Сході», – відзначив Андрій Демчук, чемпіон 15-ї літньої паралімпіади з фехтування на візках.

Додамо, Демчук Андрій Богданович є чемпіоном ХV Літніх Паралімпійських ігор – 2016 на шаблях серед спортсменів-візочників категорії А. Заслужений майстер спорту України. Має дві вищі освіти – закінчив Національний університет «Львівська політехніка» та Львівський державний університет фізичного виховання. Займається у секції фехтування Львівського регіонального центру «Інваспорт». Кандидат технічних наук, асистент кафедри інформаційних систем та мереж Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету «Львівська політехніка».

Нагадаємо, під час урочистого відкриття «Ярмарку спорту» у палаці спорту «Динамо» міський голова Львова Андрій Садовий спільно з компанією-забудівельником вручили сертифікат та ключі від квартири бронзовому призеру Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро Тарасу Міщуку.

Опублкувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!