Львівському онкоцентру придбають новий апарат променевої терапії

1885 0
Лінійний прискорювач для променевої терапії придбають у лізинг.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Для Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру, що на вул. Гашека, 2 а, придбають лінійний прискорювач для променевої терапії. Куплять апарат для лікування онкозахворювань у лізинг. Для цього з обласного бюджету виділять 6 млн грн. За відповідне рішення під час сьогоднішньої сесії проголосували 70 депутатів.

Читайте також: Для львівських лікарень закуплять обладнання у лізинг. Хто і що отримає

За словами голови постійної депутатської комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Володимира Квурта, практику закупівлі коштовного обладнання для комунальної установи обласної ради за умовами фінансового лізингу в області запроваджують вперше.

За попередніми розрахунками, термін укладеної лізингової угоди триватиме 36 місяців, а відсоткова ставка може становити не більше 9,8%.

Зараз на Львівщині функціонує лише один лінійний прискорювач для дистанційної променевої терапії онкологічних захворювань. У львівській онколікарні він працює з перенавантаженням та періодично ламається.

За словами генерального директора Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Ігоря Ковальчука, єдиний на Західній Україні прискорювач уже відпрацював понад 12 років.

Читайте також: У львівській лікарні швидкої допомоги відкрили 10 надсучасних операційних

«Наші фахівці мають досвід проведення променевої терапії, медики пройшли навчання за кордоном і персонал готовий до роботи на новому обладнанні. Зараз на обліку в онкоцентрі понад 70 тис. хворих, які потребують такого лікування», – зазначив Ігор Ковальчук.

Новий сучасний апарат у кілька разів скоротить тривалість процедури лікування кожного хворого. За даними МАГАТЕ, такий прискорювач мав би обслуговувати 250 тис. населення. Насправді на Львівщині вже давно є потреба у встановленні близько 10 аналогічних пристроїв.

Нагадаємо, на умовах лізингу медичне обладнання закуплять для Лікарні швидкої допомоги, 8-мої міської лікарні та дитячої лікарні на Пилипа Орлика.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!