Львівському перинатальному центру виділили кошти на реконструкцію

3148 0
Кабінет Міністрів України розпорядився виділити 45 мільйонів гривень на закінчення реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру.
фото: прес-служба ЛОДА

фото: прес-служба ЛОДА

 Про це ідеться в розпорядженні уряду щодо розподілу у 2017-му році  субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, повідомляє народний депутат України Оксана Юринець.

Раніше Ірина Микичак, в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації наголосила: «Сподіваюся, що до листопада 2017-го року перинатальний центр у Львові вдасться ввести в експлуатацію, а умови та надання послуг у ньому не відрізнятимуться від рівня Польщі чи Австрії».

Читайте також: Львів’яни назвали 13 проблем пологових будинків міста

Додамо, Львівський обласний клінічний перинатальний центр (вул. Дж. Вашингтона, 6) був заснований у 1986 році як пологовий будинок №2. У 1990 році – реорганізований в перший в Україні перинатальний центр. На 2011 рік таких в Україні було лише чотири. У жовтні 2013-го року перинатальний центр закрили на ремонт. 

Нагадаємо, у жовтні у Львові з ініціативи платформи "Твоє місто Львів" відбулась дискусія про те, як поліпшити  умови народження дітей у пологових міста та області. Відео можна переглянути за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!