Львівському скансену подарували рідкісну колекцію старовинних адресних табличок

1341 0
Це таблички з номерами житлових будинків та страхових товариств із теренів Гуцульщини, Покуття та Буковини.
фото: музей народної архітектури та побуту імені климентія шептицького

фото: музей народної архітектури та побуту імені климентія шептицького

Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького рідкісну колекцію – збірку старовинних табличок із номерами житлових будинків та страхових товариств із теренів Гуцульщини, Покуття та Буковини. Про це повідомили на сторінці Шевченківського гаю у Фейсбуку.

«Ця колекція – цінне поповнення музейних фондів… Ми щиро дякуємо жертводавцям, які, незважаючи на важкий військовий час, знайшли можливість зробити вартісний дар Музею», – повідомили в адміністрації мистецького закладу.

Читайте також: Лемківській церкві у Львові виповнилося 30 років

Таблички для поповнення музейного фонду передали благодійники Віра Бий та Андрій Філь. Сподіваються, що в майбутньому ці експонати зроблять частиною експозиції Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького.

Для довідки

Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького – скансен, музей просто неба у Львові. Експозиція налічує 124 пам'ятки архітектури, об'єднані в 54 садиби. У Музеї функціонують 4 виставкових зали. Два з них мають постійну експозицію. У постійній експозиції та сховищах музею міститься близько 20 тисяч предметів щоденного побуту та ужиткового мистецтва.

Територія музею площею 36 га умовно розділена на шість етнографічних зон. Кожна зона — це міні-село, що складається з 15-20 пам'яток народної архітектури. У житлових та господарчих приміщеннях розміщені предмети домашнього повсякденного вжитку, сільськогосподарський реманент, транспортні засоби та ремісничий інструмент. Шість таких міні-сіл мають назви: «Бойківщина», «Лемківщина», «Гуцульщина», «Буковина», «Поділля» і «Львівщина», причому останні три мало відвідуються туристами, адже є не вельми інформативними.

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!