Львівську художницю Тетяну Думан-Скоп поховають у неділю

4111 0
Чин похорону відбудеться у Миколаєві.
Фото: Таня Думан

Фото: Таня Думан

Відому іконописицю та волонтерку Тетяну Думан-Скоп, яка померла після тривалої боротьби із раком головного мозку, поховають у неділю, 1 листопада. Про це повідомила її сестра Василина Думан.

Попрощатися із Танею можна буде у Миколаєві Львівської області в церкві Успіння Пресвятої Богородиці (вул. Львівська, 17). Похорон почнеться о 13.00.

Читайте також: У Львові відкрили кримінал через смерть 25-річного онкохворого чоловіка, якого виписали із лікарні через карантин

31 жовтня, о 17.00 відбудеться парастас у прицерковній каплиці. На 9 день у цьому храмі проведуть вечір пам'яті Тетяни Думан-Скоп.

Тетяна Думан-Скоп народилася 8 листопада 1981 року у містечку Миколаїв, що на Львівщині. У 2005-му вступила до Львівської академії мистецтв, де отримала диплом магістра сакрального мистецтва. Вона є дружиною відомого українського художника-іконописця Лева Скопа. За роки російсько-української війни завдяки своїм картинам Таня з Левком акумулювали для українського війська понад три мільйони гривень.

Наприкінці липня 2019 року Тетяна захворіла. Обстеження показало пухлину мозку. Наступні аналізи підтвердили, що це гліосаркома. Лікування Тетяни потребувало значних коштів, львів'яни збирали кошти на її порятунок. Вона померла вчора, 29 жовтня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!