Дитячу лікарню на Орлика перейменували на Лікарню Святого Миколая

25267 0
Змінили назви також й інші дві лікарні, які увійшли у Перше ТМО.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Львівська міська дитяча клінічна лікарня, що на вул. Пилипа Орлика, 4, отримала нову назву. Відтепер це Лікарня Святого Миколая, а очолив її Іван Міськів.

Читайте також: У львівській дитячій лікарні на Орлика – новий директор

Нові назви також отримали й інші два відокремлених підрозділи, тобто лікарні, які входять у склад Першого територіального медичного об’єднання. Лікарня швидкої медичної допомоги отримала назву – Лікарня Святого Пантелеймона, а 8-ма міська лікарня стала Лікарнею Святого Луки.

За даними аналітичної системи YouControl, Перше ТМО – комунальне некомерційне підприємство «Львівське територіальне медичне об'єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» зареєстрували у Львові 26 листопада 2021 року.

Перше ТМО Львова створили шляхом злиття та реорганізації трьох медичних закладів і вони функціонують як відокремлені підрозділи.

Читайте також: «Топольна, Орлика і 8-ма лікарня». Чого чекати від об’єднання найбільших лікарень Львова

Директором лікарні святого Миколая став Іван Міськів, лікарні святого Луки − Василь Трунквальтер, а лікарні святого Пантелеймона – Юліан Голик. Зазначимо, головний лікар Міської дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт посаду залишив наприкінці 2021 року.

Як зазначила у коментарі Тvoemisto.tv керівниця міського управління охорони здоров'я Леся Кобецька, перейменування лікарень ініціював генеральний директор Першого ТМО Олег Самчук.

«Так, назви лікарень змінилися. Таке бачення було у гендиректора Першого ТМО Олега Самчука. Що стосується дитячої лікарні, то така назва здається логічною, адже саме Святий Миколай у нас завжди асоціюється з допомогою та дітьми. Дуже сподіваємося, що назви позитивно вплинуть на зміни у лікарнях та покращать комунікацію між персоналом і пацієнтами», – каже Леся Кобецька.

Генерального директора Першого ТМО обирали на конкурсній основі.  

«У Львівській міській раді оголосили конкурс на зайняття посади керівника ТМО, куди міг подаватися кожен бажаючий, який відповідав вимогам. Претендентом був лише один кандидат – Олег Самчук. Конкурс відбувся 19 січня. Саме комісія вивчила всі документи кандидата, його плани на розвиток лікарень, яка згодом обрала і затвердила посаду генерального директора. До комісії увійшли двоє представників управління охорони здоров’я, двоє від трудового колективу і двоє членів громадських організації. Головою комісії був начальник відділу інновацій та клінічних досліджень Назарій Колачинський», – додаєла головний медик Львова.

Читайте також: Новим керівником Львівської лікарні швидкої допомоги став Юліан Голик

Генерального директора Першого ТМО обрали на 5 років.

За словами Лесі Кобецької, планів у гендиректора чимало. Серед основних – кращий сервіс і комфорт у лікарнях, капітальні та поточні ремонти у лікарнях Святого Миколая та Святого Луки, облаштування сховищ та укриттів.

Нагадаємо, у медицині Львова плануються масштабні зміни. Для пацієнтів обіцяють кращий сервіс і якісніше надання медичної допомоги, для лікарів і медсестер – удвічі вищі зарплати і можливість розвиватись професійно, а для міста – створити потужні медичні об’єднання, які зможуть бути фінансово стійкими та незалежними. Чого очікувати від такої реформи львів'янам, читайте тут.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!