Львівську міськраду зобов’язали припинити роботу Грибовицького сміттєзвалища

1774 0
Суд підтримав позицію прокуратури та зобов’язав виконавчий комітет ЛМР припинити діяльність Грибовицького сміттєзвалища.
ілюстрацію надав Богдан Михалусь

ілюстрацію надав Богдан Михалусь

Постановою Львівського окружного адміністративного суду виконавчий комітет Львівської міської ради зобов’язано невідкладно вжити заходів до припинення вивезення ЛКП «Збиранка» відходів на Грибовицьке сміттєзвалище. Водночас, цим же судом прокуратурі відмовлено у визнанні протиправною бездіяльність міського голови м. Львова та виконавчого комітету Львівської міської ради щодо вжиття заходів для вирішення зазначених питань, – йдеться на сайті прокуратури Львівської області. З огляду на це, прокуратурою Львівської області у цій частині вказане рішення суду оскаржено.

Читайте також: У Львові запрацює сортувальна лінія, яка перероблятиме 20% сміття

Прокуратура області 25-го листопада внесла до Львівського апеляційного адміністративного суду апеляційну скаргу на рішення Львівського окружного адміністративного суду від 10-го листопада, яким прокуратурі області відмовлено у визнанні протиправною бездіяльність міського голови м. Львова та виконавчого комітету Львівської міської ради щодо вирішення проблеми Грибовицього сміттєзвалища. А саме, незакриття Львівського міського полігону твердих побутових відходів, проведення його рекультивації та вибору земельної ділянки для створення нового полігону та будівництва на ній сміттєпереробного заводу тощо, – йдеться на сайті.

Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище. План «А» Садового

Нагадаємо, 28 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі розпочалася пожежа, яку вдалося ліквідувати лише через два дні. Першими на місце займання прибули «надзвичайники» – працівники ГУ ДСНС України у Львівській області. Під завалами палаючого сміття опинилися троє з них, а також, імовірно, еколог ЛКП «Збиранка», тіло якого так і не знайшли. Пізніше затримали керівників ЛКП «Збиранка», які вийшли під заставу у розмірі 110 240 гривень. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!