Львівську ОДА пікетують підприємці. Чого вимагають

2654 1
Вулиця Винниченка перекрита.

Біля будівлі Львівської ОДА на вулиці Винниченка підприємці Львівщини влаштували протест за збереження та розвиток спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності.

Читайте також: ФОПам, які працюють без готівки, теж будуть потрібні касові апарати

ФОПи, які вийшли на протест, кажуть, що втілення законів про так звані «кешбеком» у життя, значно збільшить навантаження на мікробізнес та призведе до його повного знищення.

«Висловлюємо свою пересторогу, через можливе зростання корупційної складової та розвитку кримінальних схем, пов`язаних з так званим "кешбеком". Ці закони ухвалили без економічного прогнозу їх наслідків та без проведення діалогу з представниками саме мікро-підприємницької спільноти. Ми працюємо в різних галузях – від ІТ та мистецтва, до звичайних базарів. За останні місяці ми зрозуміли: щоб відстоювати свої права, щоб нас чули там, де керують, здебільшого, представники великого бізнесу, ми маємо триматися разом», – кажуть підприємці.

За їхніми словами, спрощена система оподаткування, обліку та звітності є однією з найкращих податкових моделей у світі, адже вона дає змогу мільйонам громадян, розпочати свою справу, без податкових навантажень та спеціальних навичок, спробувати свої сили у бізнесі.

«На жаль, ухвалені та підписані закони 128-ІХ та 129-ІХ, що набувають чинності вже 19 квітня, суттєво підвищують ризик втрати спрощеної системи оподаткування, адже пропонований облік та звітність нівелюють саме поняття "спрощенки"», – додають пікетувальники.

Після акції протесту підприємці сподіваються зустрітися з головою ЛОДА та передати їм свої вимоги.

Читайте також: Додатковий податок і корупція або Чому протестують львівські підприємці

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав закон про касові апарати і кешбек у жовтні, хоча проти нього масово виступали підприємці.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
10 Березня, 2020 14:06
666 ... сьогодні у Львові с самого рання на дорогах суцільні корки ... невже через отих "підприємців" ? ... хотілося б взнати , кому "подякувати " ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!