Львівську поліцейську підозрюють у «зливі» особистих даних

1257 0
Якщо її провину доведуть, поліцейській загрожує до 5 років ув’язнення.
Фото: 1news.com.ua

Фото: 1news.com.ua

Львівські прокурори підозрюють поліцейську у зливі конфіденційної інформації. Про це повідомили у прокуратурі Львівської області, де вчора, 31 серпня, видали обвинувальний акт.

Ідеться про 29-річну слідчу одного з відділів поліції Львова. За версією слідства, вона незаконно збирала та передавала конфіденційну інформацію щодо телефонних дзвінків тих чи інших осіб.

Правоохоронниця отримувала доступ до інформації мобільного оператора завдяки підробленим протоколам допиту. У ці протоколи жінка вносила номери телефонів, які її цікавили, а самі документи – передавала до суду, щоб отримати дозвіл на отримання конфіденційних даних, які потім передавала «замовникам».

Викрили зловмисницю ще 28 травня цього року слідчі ДБР та СБУ. Їй інкримінували поркшення закону за ч. 2 ст. 182 (порушення недоторканості приватного життя) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Якщо її провину доведуть, поліцейській загрожує до 5 років ув’язнення.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!