Львівську Ратушу зможуть «побачити» люди з вадами зору. ФОТО

2547 0
У Львові 11 липня презентували макет будівлі міської Ратуші. У жовтні його віділлють у бронзі. Так люди із вадами зору зможуть «побачити» Ратушу на дотик.
фото: touristclub.kiev.ua

фото: touristclub.kiev.ua

Львівська Ратуша стане першим архітектурним об’єктом міста, доступним для осіб з інвалідністю. Аналогічна практика існує в країнах Європи вже кілька років. Про це повідомляє прес-служба Львівської ЛМР.

Над виготовленням макету працювали два місяці. Проект передбачає бронзову модель, інформаційну таблицю з написом шрифтом Брайля, тумбу-підставку з каменю. Висота Ратуші сягатиме 50 см, загальна висота встановленої перед входом до міської ради споруди – 130 см. Вона буде максимально точною до реальної споруди, оскільки Ратушу спеціально вимірювали і фотографували з усіх боків.

Фото: прес-служба ЛМР

Офіційно макет встановлять 14 жовтня, перед Міжнародним Днем Білої тростини.

Читайте також: У Львові покажуть картини людей з особливими потребами.

Зараз макет Ратуші виготовлений із м’якого білого матеріалу: гіпсу, картону, пластику, пластиліну у масштабі 1:130. Автор макету – скульптор Василь Одрехівський.

Зазначимо, макет Ратуші виготовляють у межах соціально-культурного проекту «Львів на долонях».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!